Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Dr. Heavy Metal

Slušate Metallicu, Iron Maiden ili Judas Priest? Ovo sveučilište nudi stipendiju za studij heavy metala

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2019. u 8:23 2019-07-10T08:23:07+02:00

Zamislite samo da budete plaćeni za studiranje o bendovima poput Black Sabbatha i Deep Purplea? Led Zeppelina i Iron Maidena? Metallice i Judas Priesta?

U svijetu i kod nas postoje mnoge škole i studiji koji nude obrazovanje iz područja glazbe. Ali, jedno je sveučilište otišlo korak dalje te sada nudi stipendiju za doktorski studij heavy metala

Školarina iznosi 27,596 dolara i uključuje "istraživanje društvene geografije kulture heavy metala", prenosi LADbible.

"Dok su jedinstvene scene  evoluirale diljem globusa, srž heavy metal bendova je potekla iz zemalja sa sjevera. Australija je jedinstveno pozicionirana unutar te globalne evolucije, zahvaljujući svojoj povijesnoj povezanosti s Ujedinjenim Kraljevstvom i zajedničkim kulturnim afinitetima sa svojim kolonijalnim tvorcem.", stoji u opisu studija.

"Iako je udaljena od zemljopisnog srca heavy metal kulture, Australija je razvila svoj jedinstveni i strastveni pristup, stvarajući niz visokoprofilnih bendova.", dodaju.

Dakle, strastveni obožavatelji heavy metala svakako će biti zaintrigirani. Iako ovaj glazbeni žanr postoji tek od 60-ih, postoji mnogo materijala za rad.

Zamislite samo da budete plaćeni za studiranje o bendovima poput Black Sabbatha i Deep Purplea? Led Zeppelina i Iron Maidena? Metallice i Judas Priesta?

Nositelj katedre za antropogeografiju (humanistička geografija) Sveučilišta Newcastle, Simon Springer, kaže: "Kao dugovječni obožavatelj metala koji je tek nedavno počeo raditi na području tog studija , shvatio sam da bi to bio odličan kanal za daljnje istraživanje. Naravno, kad sam bio student doktorskog studija, volio bih da mi je netko rekao da je studij metala legitimna akademska težnja!", prenosi LADbible.

"Mislim da su mogućnosti za financiranje ovog područja slabe, pa sam pomislio zašto ne bi objavili prijave i vidjeli je li netko zainteresiran za proučavanje geografije teškog metala?", dodaje Springer. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze