Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
"U pomoć"

Romantičan se izlet pretvorio u noćnu moru: Par preživio krokodile zahvaljujući snalažljivosti

FOTO/Pixnio
FOTO/Pixnio
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2019. u 8:27 2019-04-20T08:27:29+02:00

Jedan je par u Australiji spašen od močvare prepune krokodila nakon što su smislili genijalan način da se otkriju potencijalnim spasiteljima.

Shantelle Johnson i Colen Nugit iz Australije, bili su na lijepom, romantičnom ribolovnom izletu u Nacionalnom parku Keep River.  Dok su lutali, dogodila se apsolutna katastrofa. Njihovo sportsko vozilo ('Ute') zaglavilo se u blatu.

Iznenada su na tlu uočili krokodile, pa im je palo na pamet da je jedini način bijega da se učine vidljivima potencijalnim spasiteljima. LADBible navodi da je njihova ideja genijalna, jer bi zbog promjene plime veliki broj krokodila zapravo mogao stići do njih.

Zajedno su zapalili vatru i zatim velikim slovima u blatu napisali "Upomoć". Par je zajedno s njihovim psom Aceom, spašen nakon što su proveli 26 sati u divljini.

"Bili smo zaglavljeni kraj slane vode. Ranije tog dana smo uočili par otisaka krokodila, dugačkih do šest metara", rekao je Colen za ABC News. 

"Prve smo noći ostali u autu, a onda smo primijetili podizanje vode. Sve smo pokupili i pobjegli 20 – 30 metara od auta.", dodaje.

Shantelle kaže da su pokušali izvući zaglavljeni auto, ali im to nije pošlo za rukom. "Bili smo poprilično uplašeni i zabrinuti, ali nadali smo se da će netko doći po nas", prenosi LADBible.

Srećom, netko je došao po njih. Njihove su obitelji znale gdje se par nalazi, pa su proglasile uzbunu kada se nisu vratili kući. Zahvaljujući vatri i velikom natpisu, pronašli su ih spasioci.

"Kada su se spasioci spustili prema zemlji, izašli smo iz auta i počeli im mahati. Bilo je vrlo emocionalno i bili smo užasno sretni što smo sve preživjeli", kaže Colen.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.