Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2n
Sutra: 8° 8° 2n
24. siječnja 2020.
Maštovito, ali...

"Riba je svježa ako ima bistre oči": Ova je ribarnica zatvorena nakon što je kupce varala bizarnim trikom

Ilustracija Pixabay.com
Ilustracija Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 5. rujan 2018. u 8:17 2018-09-05T08:17:13+02:00

Još je u srpnju jedan ribar optužen da je u svoju ribu stavljao komade čelika kako bi im povećao masu, a neki su navodno ubrizgavali tekućinu u škrge kako bi im "pojačali" ružičastu boju

Nakon ovog teksta vjerojatno više nećete biti sigurni u stari savjet kako svježu ribu na ribarnici možete najsigurnije prepoznati po bistrini njenih očiju.

Barem ako živite u Kuvajtu gdje je već nekoliko dana aktualna afera sa zatvaranjem lokalne ribarnice čiji se vlasnik služio jednim od najbizarnijih trikova ikad. Naime, on je na staru ribu čije su oči bile zamućene lijepio kupovne plastične oči (googly eyes).

Priča je preko lokalnih blogera i novina Al Bayan postala pravi hit na društvenim mrežama, a reagirali su i konkurentski ribari iz Kuvajta, koji su počeli s kampanjom oglašavanja "svježe ribe" bez kozmetike, uz koji su stavili fotografije obojenih kontaktnih leća.

Mediji pišu i kako ovo nisu jedine prevare kojima su se služile ribarnice u Kuvajtu. Još je u srpnju jedan ribar optužen da je u svoju ribu stavljao komade čelika kako bi im povećao masu, a neki su navodno ubrizgavali tekućinu u škrge kako bi im "pojačali" ružičastu boju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.