Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
U fokusu britanske javnosti

Prvo kraljevsko gej vjenčanje: Bratić kraljice Elizabete oženio svog partnera

Izvor Facebook
Izvor Facebook
Autor:
Objavljeno: 25. rujan 2018. u 17:18 2018-09-25T17:18:37+02:00

Ovakvog kraljevskog vjenčanja još nije bilo! Bratić kraljice Elizabete Lord Ivar Mountbatten oženio je svog partnera Jamesa Coylea, dvije godine nakon što je javno o njegovoj seksualnosti progovorila - bivša supruga.

Za mnoge je put do oltara neobičan ili čak težak, no u tom kontekstu posebno mjesto zauzima novopečeni brak britanskog lorda Ivara Mountbattena, pripadnika šire kraljevske porodice, razvedenog oca troje djece, koji je svoju sreću konačno i službeno potvrdio dvije godine nakon "izlaska iz ormara" što ga je u dogovoru s lordom priredila, ni manje ni više nego - njegova bivša supruga.

Eto, takvog kraljevkog vjenčanja još nije bilo! Dirljiva ceremonija koja se odvila u intimnom krugu 60-ak uzvanika na čelu s trima ponosnim kćerima, prvi je primjer istospolnog braka u široj kraljevskoj obitelji.

Izvor Facebook

Prije 24 godine princeza Margareta bila je jedna od uzvanica prvog vjenčanja Lorda Ivara i njegove bivše supruge Penny s kojom je proveo 17 godina. U razgovoru s medijima lord navodi kako je njegova bivša supruga znala od početka da ga privlače osobe u "oba smjera" i za to je imala razumijevanja.

Štoviše, nakon što je njihov odnos izgubio na snazi 2011. godine kada su se konačno razišli, njihov prijateljski odnos postao je još čvršći.

Kada je 2014. godine Ivar upoznao svog sadašnjeg supruga, upravo je njegova bivša supruga Penny pomogla ispričati drugima čitavu priču, a danas i ona, kao i njihove tri kćeri, prihvaćaju put kojim je lord Mountbatten krenuo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.