Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
25. siječnja 2020.
Spring Break

Prva kći SAD-a provela odmor u Srbiji: američki mediji javljaju koliko je to koštalo vladu

FOTO/Instagram
FOTO/Instagram
Autor:
Objavljeno: 2. travanj 2019. u 8:15 2019-04-02T08:15:23+02:00

Kćer Donalda Trumpa i njegove bivše Marle Maples, svoj je proljetni odmor provela u Srbiji. 

Studentica prava na Sveučilištu Georgetown i prva kćerka SAD-a, Tiffany Trump, nedavno je posjetila Srbiju. Prema natpisima američkih medija, njezino putovanje na istok Europe, američku je vladu stajalo najmanje 23 tisuće dolara. 

Portal Quartz je izračunao troškove njezinog boravka u trajanju od 7. do 16. ožujka. Iznos od 23 tisuće dolara vlada je potrošila na hotelske sobe za njezinu pratnju u Beogradu. Yahoo prenosi da je ekipa boravila u hotelu "Square Nine", te da Tiffany kao članica predsjedničke obitelji tijekom putovanja ima pravo na pratnju tajnih službi.

Yahoo javlja da je odmor provela u pratnji dečka Michaela Boulosa, inače sina multimilijarderskog biznismena. Iz Srbije je Tiffany objavljivala na Instagramu, a uhvaćena je i u "živahnom restoranu s dečkom i prijateljima". Tiffany je objavila i fotku s natpisom na ćirilici, gdje je napisala: "Pozdrav iz Srbije."

Navodi se da toliki trošak nije neuobičajen, jer su Donald Trump Jr. i Eric Trump pojedinačno potrošili po 100 tisuća dolara zbog međunarodnih poslovnih putovanja. Doznaje se i da su posjete samog predsjednika na odmor u Palm Beach, vladine agencije koštale 13.6 milijuna dolara, prenosi Yahoo.

Bivši američki predsjednik Barack Obama, bio je metom kritika Republikanaca 2009. godine. Tad je svoju suprugu Michelle odveo na spoj u New York City što je vladu koštalo 72 tisuće dolara. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.