Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Lijepa priča

Projekt s dušom: Knjižnica siromašnim ljudima posuđuje sve potrebno da zablistaju na razgovoru za posao

Foto Pixabay
Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2018. u 19:43 2018-09-23T19:43:00+02:00

Da biste zablistali na razgovoru za posao trebate imati na umu da odijelo ipak čini čovjeka, pa je stoga planiranje što odjenuti za što profesionalniji dojam jedno od važnijih pitanja svakoga tko ima intervju s potencijalnim poslodavcem.

No, upravo to biranje prikladne lijepe odjeće ljudima koji nemaju novaca često predstavlja problem, pa su u njujorškoj javnoj knjižnici NYPL’s Riverside odlučili pomoći siromašnima. Kako piše CNN, u knjižnici su osmislili prekrasan projekt Grow Up Work Fashion Library u sklopu kojega svi s ograničenim budžetom mogu posuditi kravate, torbe, aktovke i druge dodatke za poslovne razgovore, kongrese i zapravo sve poslovne prilike. Pritom, jedini je uvjet da korisnici koji dođu posuditi odjeću za posao nemaju zakasninu za knjige veću od 15 dolara.

Na ideju o projektu došla je mlada knjižničarka Michelle Lee koja je ranije pomagala studentima da se pripreme za intervju, a svoj je projekt ove godine poslala na natječaj u kojem se bira 25 knjižničarskih projekata za financiranje te je njen hvalevrijedan projekt prošao i dobio sredstva. Lee je tim novcem kupila desetak aktovki i torbica, a u ponudi su i kravate, leptir-mašne te džepni rupčići.

Mlada knjižničarka sada priprema ljude za razgovore za posao, pomaže im s prijavama i životopisima te ih savjetuje kako se prikladno odjenuti, a iako je projekt prvenstveno namijenjen mladima, i stariji dolaze posuditi neke dodatke. Lee je za CNN ispričala kako si mnogi mladi koji dolaze k njoj ne mogu priuštiti sve dodatke kako bi se što bolje prezentirali na razgovorima za posao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.