Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Daj babi kunu

Prisjećanje na legendu: Prije četiri godine napustila nas je Baba Kuna

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2018. u 13:59 2018-12-13T13:59:20+01:00

Njeni životni izbori većini možda i nisu bili najblistaviji, ali svakako je život zaključila sinatrovski – na njen način!

Prije četiri godine napustila nas je heroina i legenda riječkog Korza Miroslava Golubović, u narodu znana kao Baba Kuna. Nadimak je dobila po svojoj najpoznatijoj rečenici, onoj koja je više sličila na pozdrav nego na imperativ – daj babi kunu!

Baba Kuna uveseljavala je i mlade i stare svojom specifičnom pojavom i gotovo montipajtonovskim načinom hoda. Bila je onaj kultni lik koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim. Bila vam draga ili ne, priznat ćete da je Baba Kuna do svojih posljednjih dana ostala svoja i dio riječkog identiteta.

Bila je žena koja se ni u starosti, što god tko mislio o tome, nije sramila pokazati svoje tijelo.

Nikud nije žurila, možda se baš zbog toga i činilo kao da ju u bilo koje doba dana možete sresti.

Znala se Baba Kuna i posvađati i dati valjan komentar na trenutno stanje u državi. To su bili blitzkrieg trenuci kad bi čovjek shvatio da je itekako lucidna.

Miroslavu Golubović ispratilo je na posljednji put tek dvadesetak ljudi, ali možda je i važnije kada ostaneš u dobrom sjećanju, jer tko bi se zaista na Babu Kunu, u ono vrijeme, mogao ozbiljno naljutiti.

Njeni životni izbori većini možda i nisu bili najblistaviji, ali svakako je život zaključila sinatrovski – na njen način!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.