Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Svatko to traži

Pet razloga zašto biste trebali prestati ganjati posao iz snova

Izvor: Unsplash
Izvor: Unsplash
Autor:
Objavljeno: 17. ožujak 2019. u 8:18 2019-03-17T08:18:35+01:00

Budimo realni, teško je pronaći posao koji će zadovoljiti sve željene parametre

Svatko traži posao iz snova u kojem ćemo dati najbolje od sebe u okruženju koje volimo. No, budimo realni teško je pronaći posao koji će zadovoljiti sve željene parametre. European Business je sastavio popis razloga zašto bi bilo bolje prestati trošiti vrijeme u potrazi za poslom iz snova.

Život nije samo posao

Vaše zdravlje i vaša obitelj ne bi trebali biti na drugom mjestu u potrazi za poslom iz snova. "Ali moj posao iz snova sigurno će biti dobro plaćen", kažete sebi. No, čini li posjedovanje više novca i odgovarajuće povećanje životnog standarda osobu doista sretnom? Mnoge studije kažu ne. Možda će vam biti bolje da se brinete o svom duhovnom blagostanju tako što ćete odrediti prioritete drugih vrijednih životnih iskustava.

Savršen posao neće vas učiniti sretnijim

Srećom, status nije sve. Nagli napredak u životnim okolnostima neke osobe ili dobitak na lutriji nije dovoljan da nadoknadi doživotno negativno iskustvo. Vaša osobnost igra važnu ulogu. Sreća je relativna jer ljudi svoje situacije gledaju subjektivno. Mnogo ovisi o načinu na koji pristupate životu - imati savršen posao nije najvažnija odrednica osobne sreće.

Posao iz snova će pronaći vas

Svaka osoba koju upoznate ima nešto novo što će vas naučiti. Pristupite novim situacijama s otvorenim umom i automatski ćete saznati što vam odgovara i što ne. Ako ste otvoreni za nove mogućnosti, onda vjerojatno možete zaobići frustrirajuću potragu za poslom iz snova.

Ne gubite iz vida ono što već imate

Jeste li ikada sreli nekog fascinantnog tko vas je oduševio pričama o njegovom uzbudljivom životu? Ili ste možda impresionirani nečim što ste pročitali. Ako je tako, to ne znači uvijek da je vaša situacija automatski manje zanimljiva ili valjana. Vaš život je već sretan i ispunjen, ako uzmete u obzir ono što već imate. Biti stalno u potrazi za poslom iz snova može vas odvratiti od viđenja vaše trenutne situacije u pozitivnom svjetlu.

Koncept posla iz snova je iluzija

Savršen posao ne postoji. Nemojte ganjati nešto što će uvijek biti izvan dosega. To je recept za stalno razočaranje. Pokušajte se podsjećati da ništa nije 100 posto savršeno, ali nema apsolutno ništa pogrešno u tome.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.