Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Lov na trofeje

Par ubio lava pa se ponosno fotografirao pored njega: "Zaslužuju zatvorsku kaznu kao nagradu"

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2019. u 9:25 2019-07-20T09:25:21+02:00

"Nema ničeg romantičnog u ubijanju nevine životinje. Čini se da je ovaj lav bio pitoma životinja ubijena u ograđenom prostoru, uzgojena isključivo u svrhu da bude subjekt samouvjerenog selfija. Ovaj se par treba stidjeti "

Fotografija para koji se ljubi iznad lava kojeg su ubili u Južnoj Africi malo je reći da je razbjesnila korisnike društvenih mreža.

Sporna fotografija prikazuje Darrena i Carolyn Carter, par iz Kanade koji je sudjelovao u lovu na trofeje u organizaciji tvrtke Legelela Safaris koja inače organizira lov na divljač.

Tvrtka je podijelila fotografiju na svojoj Facebook stranici, ali je deaktivirana nakon što je Legelela Safaris doživjela osudu javnosti.

Yahoo News izvještava da je Legelela Safaris pohvalila par za lov na lava te su u opisu fotografije napisali: "Težak posao na vrućem suncu pustinje Kalahari. Dobro obavljeno."

Fotografija se kao munja proširila društvenim medijima, a zgroženi korisnici Twittera su poručili paru da zaslužuju zatvorsku kaznu kao nagradu. Neki su pisali da im žele smrt.

Darren Carter je nezadovoljan reakcijom i izjavio je za Mirror: "Nismo zainteresirani za komentiranje. Previše je politički."

Dio korisnika također je naglasio da bi lov na trofeje trebao biti zabranjen. Eduardo Goncalves, osnivač Kampanje za zabranu lova na trofeje, rekao je u razgovoru za Mirror kako nema ničeg sportskog u lovu na trofeje.

"Nema ničeg romantičnog u ubijanju nevine životinje. Čini se da je ovaj lav bio pitoma životinja ubijena u ograđenom prostoru, uzgojena isključivo u svrhu da bude subjekt samouvjerenog selfija. Ovaj se par treba stidjeti ", poručio je Eduardo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.