Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Njega kose

Ovo vjerojatno niste znali: Kosa raste brže kad se šiša na pun Mjesec

Foto: PIXABAY.COM
Foto: PIXABAY.COM
Autor:
Objavljeno: 31. srpanj 2019. u 7:56 2019-07-31T07:56:13+02:00

Mnoge djevojke planiraju svoj posjet frizeru prema lunarnom kalendaru, i to s razlogom. Otkriti ćemo vam zašto trebate skratiti kosu baš u vrijeme faze punog mjeseca, a to iz jednog jednostavnog razloga: ubrzat ćete njezin rast. Oduvijek se govorilo i to je točno: Mjesec zaista utječe na razinu mora i formiranje valova. Također utječe na ljude i životinje. Zanima nas kako na ljudska bića utječu Mjesečeve mijene. Naime, utječu mnogo više nego što ste mislili: utječu na vitalnost, raspoloženje, razinu energije.

To se najčešće manifestira kroz probleme sa snom i promjene u raspoloženju. Znanstvenici tvrde da odgovornost za utjecaj mjeseca snosi melatonin, hormon koji kod ljudi utječe na ciklus sna i budnog stanja. On očigledno varira tijekom mjesečevih mijena. Utjecaj Mjeseca je posebno izražen kod žena, utječući na njihov menstrualni ciklus i porođaj. Ne može se poreći da mnoge osobe, a posebice žene, osjećaju utjecaj Mjeseca na svojoj »koži« i u svom tijelu. Zasigurno ste već u više navrata čuli da se baš za vrijeme punog mjeseca rađa više djece. Mjesec, vjerovali mi u to ili ne, točnije njegova gravitacija utječe na Zemlju, kao i na sve što se na njoj nalazi. Mora postojati razlog zašto je od pamtivijeka proučavan, njegove mijene, moć i uticaj.

Zašto trebate skratiti kosu kada je pun mjesec? Da, potvrđeno je. Ako želite ili morate skrati kosu zbog, primjerice, oštećenih vrhova, pogledajte u lunarni kalendar i učinite to dok je pun mjesec. Ako to učinite, kosa će vam ne samo rasti brže, već će biti i jača. No, to nije sve. Preparati koje koristite za njegu i jačanje kose bit će efikasniji, a rezultat je zdrava, jaka, bujna i duža kosa. Pun mjesec, uostalom, ima veliku prednost kad se radi o davanju vitalnosti kosi, tako da ako ste podvrgnuti tretmanu regeneracije, iskoristite fazu punog mjeseca kako bi vam tretman bio efikasniji. Regeneratori i razne hranljive maske koje koristimo kako bismo osvježili i ojačali kosu, daleko su efikasniji za vrijeme punog mjeseca. Posebno ako smo je prethodno malo skratili. Ništa vas ne košta da probate, a kada to učinite i uvidite prednosti, ta praksa postat će vaš ritual od kojeg se ne odstupa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.