Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Bitna je namjera

Odlučio zaprositi djevojku u divljini, no romantična se gesta pretvorila u noćnu moru

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 2. listopad 2018. u 6:54 2018-10-02T06:54:02+02:00

27-godišnjak je imao idiličan plan kako će zaprositi svoju djevojku u divljim i izoliranim planinskim predjelima, no na koncu je otišao nekoliko koraka predaleko, doslovce.

Joshua Mason osmislio je jedinstven plan kako bi prosidba njegove djevojke Katie Davis bila što posebnija. Tražio je izolirano i lijepo mjesto u nekoj prirodnoj, planinskoj osami i put ga je naveo na planinsko područje Jasper Peak u Coloradu, prenosi Sky News.

No prosidba iz snova pretvorila se u noćnu moru nakon što se romantični par iz Texasa - izgubio u planini.

Hodali su oko 12 kilometara, više od 900 metara nadmorske visine, od ukupnih 3900. I dok je Mason zamišljao skrovito i lijepo prirodno okruženje za posebno pitanje, polako se krenuo spuštati mrak, postajalo je kasno i nije više bilo jasnih tragova pa se par izgubio.

Prema riječima ureda lokalnog šerifa Boulder Countryja, nisu imali prikladnu odjeću, a sa sobom su nosili samo malo vode. Srećom, u planini su naišli na čovjeka koji je ondje kampirao, a tada su već pokazivali znakove visinske bolesti i dehidracije.

Planinar i njegovi prijatelji premorenom su paru dali vode i hrane te ih pustili da se ugriju u njihovom šatoru.

Jedna žena iz grupe, zabrinuta zbog zdravstvenog stanja para, planinarila je natrag do svog auta, a onda vozila dovoljno daleko da dobije mobilni signal i pozove pomoć.

Spasioci su pronašli na koncu unesrećeni par, a potom ih brzo prebacili na nižu nadmorsku visinu.

- U tom trenutku su se oporavili dovoljno da mogu oboje hodati nizbrdo niz stazu. Mason je priznao da si nije se nije dobro pripremio da rutu odradi tijekom dana te da nije uzeo dovoljno vode, rekao je jedan od članova službe spašavanja.

Unatoč po život opasnom fijasku od prosidbe, zaruke su i dalje u tijeku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.