Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Traže novu publiku

ODREZAK OD...? Hoće li zbog ovoga vegani zavoljeti "smrtnog neprijatelja"

Foto PixaBay
Foto PixaBay
Autor:
Objavljeno: 9. listopad 2017. u 8:29 2017-10-09T08:29:08+02:00

Možete li zamisliti dva pojma koji se međusobno više "tuku" od veganstva i najpopularnijeg lanca brze hrane McDonaldsa? Stila života i prehrane čiji je glavni lajtmotiv sprečavanje bilo kakve okrutnosti nad životinjama i fast fooda koji je od osnutka najoptuživaniji upravo za nehumano postupanje prema njima?

Iza pokušaja da se ovo promijeni stoji finska podružnica McDonaldsa koja je ovih dana počela s eksperimentalnom prodajom noviteta zvanog - McVegan. Radi se o sendviču napravljenom od sojinih pljeskavica i uobičajenim prilozima poput salate, rajčice, luka, ketchupa i senfa.

McVegan se zasad može kušati samo u Tampereu u Finskoj, a probna proizvodnja trajat će do 21. studenog, nakon čega će biti donijeta odluka ima li smisla nastaviti. U McDonaldsu Finska, inače, već su se više puta javno pohvalili kako prodaju i krumpire spravljene na veganski način.

Zasad nije poznato planiraju li za Fincima krenuti i franšize McDonaldsa u drugim zemljama, te hoće li se McVegan moći kušati i u Hrvatskoj.

Filozofija veganstva je, inače, u stalnom porastu. U SAD-u su pred tri godine vegani činili manje od jedan posto stanovništva, dok ih je danas prema nekim podacima gotovo šest posto.

McVegan

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu