Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Osudili paradu

Netflix odbio sponzorirati "straight" paradu: "Naš pravni odjel je ovdje, queer je i govori vam da se držite podalje"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2019. u 9:25 2019-07-20T09:25:06+02:00

Netflix je također zaprijetio da će poduzeti "daljnje pravne radnje" u roku od 24 sata ako organizatori ne prestanu koristiti njegov zaštitni znak i intelektualno vlasništvo

Netflix je odbio sponzorirati "Straight Pride" paradu koja će se održati u Bostonu u kolovozu. Organizatorima su putem e-maila oštro poručili da je njihov planirani događaj "mržnja - a ne ponos".

Super Happy Fun America, anti-LGBTQ neprofitna organizacija koja stoji iza parade, nedavno je na svojoj web-stranici objavila popis "potencijalnih korporativnih sponzora" za povorku. Među 25 tvrtki koje su se našle na popisu nalazi se i nekoliko tehnoloških tvrtki, uključujući Netflix, Google, Twitter, Amazon, Facebook, Lyft i Yelp.

Netflix je u e-mailu istaknuo da organizaciji nije bilo dopušteno koristiti Netflixov logotip u bilo kojem od svojih materijala i da na to gledaju kao "širenje dezinformacija o uključivanju ili sponzorstvu Netflixa" u paradu.

"Trebali biste znati da se ne bojimo nasilnika", napisao im je Netflix koju su organizatori parade objavili na njezinoj web stranici. "Naš pravni odjel je ovdje, queer je i govori vam da se držite podalje."

Netflix je također zaprijetio da će poduzeti "daljnje pravne radnje" u roku od 24 sata ako organizatori ne prestanu koristiti njegov zaštitni znak i intelektualno vlasništvo, prenosi Business Insider.

Super Happy Fun Amerika je u svom blogu napisala: "Netflix se ponaša kao siledžija. Imamo svako pravo da obavijestimo javnost o našim pokušajima da dobijemo sponzore za našu paradu i da nas njihova mržnja neće zaustaviti", navodi se u blogu.

Netflixov logotip precrtan je s popisa sponzora Super Happy Fun America-e, ali se ipak pojavljuje na web-mjestu. U vrijeme objavljivanja, Tumblr je bila jedina druga tehnološka tvrtka čiji je logo bio precrtan s popisa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.