Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Neobična situacija

'Neprikladno prezime': Facebook zabranio stranicu političara u kampanji zato jer se preziva - Anus

Izvor Facebook
Izvor Facebook
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2018. u 7:39 2018-09-26T07:39:40+02:00

Izborna kampanja za ovog političara nije krenula najbolje, a premda se glas o njegovu prezimenu pročeo uzduž i poprijeko virtualnog svijeta, njegova službena stranica na Facebooku zabranjena je.

Doseg cijelog slučaja zbilja nije bio očekivan. 26-godišnji političar kandidirao se za vijeće grada Lobbes, u belgijskoj regiji Wallonia i sve bi vjerojatno prošlo puno tiše, uspješnije i bezbolnije da uz svoje uobičajeno ime Luc, ne nosi prezime - Anus, prenosi Mirror.

Problem se pojavio nakon što je otvorio svoju službenu Facebook stranicu gdje je, u jeku objava svojih političkih ideja u kampanji, otkrio da njegovo prezime krši pravila društvene mreže zbog svoje "neprikladnosti".

Na žalost Luca Anusa, problem s Facebookom nije jedini s kojim se je u tom trenutku morao nositi jer je njegovo prezime na izbornom posteru postalo viralni hit, kako u Belgiji tako i šire.

I dok su se mnogi smijali ili tražili da prilagodi svoje prezime - što je na koncu na Facebooku i učinio nakon što ga je jedna američka mreža prijavila pa je postao Luc Anu - javila se i grupa podrške koja misli da se mladi političar ne treba sramiti svoga prezimena jer ono ionako nije strano u tom dijelu Belgije.

- Mogu se nositi s time, rekao je kandidat belgijske socijalističke stranke ističući da je i ranije bio izvrgnut sličnim napadima, no da se više na njih ne obazire.

Prema recentnim zapisima stanovništva u Belgiji, 49 osoba nosi ovo prezime, a sve žive u regiji Wallonia.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.