Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
29. veljače 2020.
Ima ljudi

Neobičan slučaj dobročinstva: Ušao je u ljekarnu i platio dugove svih umirovljenika

foto: zenit.ba
foto: zenit.ba
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2018. u 11:06 2018-10-18T11:06:31+02:00

'Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lijekove na veresiju do penzije, momak je zamoli da sabere sve dugove koji imaju penzioneri.'

Aldin Kajmaković iz srednjobosanskog grada Zenice, koji je više puta bio organizator različitih humanitarnih akcija, na svom facebook profilu opisao je neobičan čin dobročinstva mladića, koji je u jednoj apoteci u Maglaju odlučio platiti dug svih umirovljenika koji tamo uzimaju lijekove na 'veresiju'.

- Danas u Maglaju, zadesim se u apoteci, a prije mene iz nje izlazi stari dido, penzioner i pita može li na dug, do penzije. Ponavlja dido 3 x 2 tablete i 8,70 KM koliko košta lijek da ne zaboravi... Zadesi se tu osoba koja upita prodavačicu: ‘Da li je dido pitao može li do penzije pa da tad plati ili može li mu to terapije biti do penzije? Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lijek i ako ima još nešto duga od ranije. Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lijekove na veresiju do penzije, momak je zamoli da sabere sve dugove koji imaju penzioneri.

Nakon kraćeg vremena lik plati skoro 400 KM, a apotekarka ostade plačući jer nije vjerovala da se u današnjem vremenu mogu desiti takve stvari. Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postidih se zbog njegovog dobročinstva, napisao je na svom facebook profilu Kajmaković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.