Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 6
Sutra: 2° 2° 6
21. siječnja 2019.
Kruh sa sedam kora

Mračne tajne hostesa na luksuznim jahtama: Robovski rad, prostitucija i droga njihova su svakodnevica

Foto Instagram
Foto Instagram
Autor:
Objavljeno: 8. rujan 2018. u 19:20 2018-09-08T19:20:00+02:00

Nakon samoubojstva mlade Australke koja je radila kao stjuardesa na superjahti sve je više mladih žena koje u javnost iznose mračne tajne naoko glamuroznog života na ultraskupim plovilima milijardera.

Sinead McNamara objesila se na jahti Mayan Queen IV vrijednoj 108 milijuna u vlasništvu bogatog Grka, gdje je radila tek nekoliko mjeseci. Dvadesetgodišnjakinja koja je na Instagramu objavljivala fotografije s egzotičnih lokacija i kojoj su mnogi zavidjeli ubrzo je preminula na putu za bolnicu u Ateni

Sada se medijima obraćaju njene kolegice koje otkrivaju naličje života na jahtama, a njihova često robovska svakodnevica uključuje drogu, prostitutke i iscrpljujući 18-satni rad.

Iako Mirror naglašava da nema nikakvih insinuacija da se to događalo na jahti na kojoj je radila Sinead McNamara, objavljene ispovijesti mladih žena šokantne su i otrežnjujuće.

Australka Sarah Begbie, koja na jahtama radi četiri godine kazala je da za odmor često ima niti dvije minute, smještena je u mikroskopski malenoj kabini poput ćelije, a kada se prijavila za posao mislila je da će uživati na partijima. Njen posao uključuje održavanje savršene čistoće kabina te posluživanje obroka i pića, a kazala je da nikada nije očekivala da će to biti tako teško.
- Obično bih počela raditi od 6 sati ujutro, a radila bih od 16 do 18 sati u komadu, a pritom nisam mogla sjesti na dulje od dvije minute - kazala je za australski Daily Mail, dodavši da se radilo do kasno u noć te da su na jahtama česte bile gošće koje su izgledale kao modeli a jedini zadatak im je bio zabavljati muškarce.

Druga hostesa Katy McGregor navodi da često poslužuju pića do 3 sati ujutro da bi zatim prionule na pripremanje i posluživanje doručka.

Druge stjuardese ističu da im je rečeno da zažmire na to što gosti na brod dovode prostitutke, kao i da potrpe seksualno neprimjereno ponašanje bogataša, a jednako tako trebale su se naviknuti i na to da je uporaba droga česta praksa na jahtama.

Pritom se od žena koje rade kao robovi očekuje da izgledaju kao modeli, pa za svaki višak kilograma djevojkama prijeti otkaz.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka