Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Katjuša uoči ZOI u Sočiju

video Le Zbor otpjevao "Rusiji s ljubavlju"

Printscreen
Printscreen
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2014. u 13:24 2014-02-06T13:24:00+01:00

Uoči otvaranja Zimskih olimpijskig igara u Sočiju, Le Zbor, prvi mješoviti lezbijsko-feministički zbor u Hrvatskoj i šire, pjesmom Katjuša odnosno "To Russia with love" (Rusiji s ljubavlju) izražava solidarnost s LGBT građankama i građanima Rusije, ali i cijelog svijeta

RIJEKA Uoči otvaranja Zimskih olimpijskig igara u Sočiju, Le Zbor, prvi mješoviti lezbijsko-feministički zbor u Hrvatskoj i šire, pjesmom Katjuša odnosno "To Russia with love" (Rusiji s ljubavlju) izražava solidarnost s LGBT građankama i građanima Rusije, ali i cijelog svijeta.

- Ovim putem pozivamo sve hrvatske sportaše i sportašice, političare i političarke te druge javne osobe da jasno osude kršenja ljudskih prava u Rusiji te da ruskim vlastima poruče da su odluke koje na taj način donose nedopustive. Smatramo da je kršenje ljudskih prava u Rusiji zadnjih godina poprimilo zabrinjavajuće razmjere.

Ruski je parlament usvojio zakon o zabrani gay 'propagande' donesen radi zaštite konzervativnih vrijednosti, a koji je već doveo do povećanja nasilja prema LGBT osobama, poručuje Le Zbor.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.