Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Počast predsjedniku SAD-a

Kosovar posvojio vuka i dao mu neobično ime: Po dvorištu Hisnija Rexhe zavija i skače - Trump

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 30. siječanj 2018. u 8:35 2018-01-30T08:35:41+01:00

Kosovski Albanac Hisni Rexha posvojio je četiri vuka, jedan od njih toliko mu se svidio da ga je nazvao po američkom predsjedniku Donaldu Trumpu; energičan je, pametan i lijep

GJAKOVA Kada je Hisni Rexha s Kosova konačno ostvario san i uzeo četiri vuka iz divljine da ih hrani i odgoji kao »kućne ljubimce«, nije nimalo dvoumio kako će nazvati jednog od njih. Nazvao ga je Trump.

– Imao sam ja i druge vukove, ali niti jedan nije imao toliko energije toliko živosti u svakom pokretu. Uz to, on je i vrlo pametan, tvrdi Rexha koji voli da ga zovu »holističkim veterinarom«.

Reutersovom reporteru Rexha je pokazao kako stavlja ruku u usta svojim vukovima. Sebe naziva »Alfa Vukom«, a Trumpa je proglasio svojim zamjenikom.

– Divim se predsjedniku Trumpu, ima toliko energije, daje naređenja, upravlja Amerikom i cijelim svijetom. Stvarno je hrabar čovjek. Stoga sam i ovog vuka nazvao po njemu jer radi slične stvari. Ne čini ono što rade ostali vukovi. Moj Trump ima svoj stil i svoju misiju, kaže Rexha, koji u velikom dvorištu drži kokice, golubove, konje, krave, jednog orla i paunove.

U istraživanju koje je ovog mjesea proveo Gallup, a koje ispituje popularnost političara i vlade SAD-a, Kosovo je visoko rangirano, zapravo prvo u svijetu, jer 75 posto Kosovara podržava i odobrava administraciju Donalda Trumpa. Washington je najvažniji i najjači kosovski saveznik, i politički i gospodarski.

Mnogi ljudi na Kosovu svojim su sinovima dali ime Klinton kako bi pokazali poštovanje prema bivšem predsjedniku Billu Clintonu, koji je odigrao ključnu ulogu u intervenciji snaga NATO saveza protiv Srbije. Ta je akcija otvorila put kosovskoj nezavisnosti od Srbije.

U glavnom gradu Prištini jedna je ulica nazvana po Clintonu, a druga po Gergeu W. Bushu.

– Sjedinjene Države bile su naš najveći saveznik za vrijeme rata. Mislim da je ovo najbolji način da pokažem zahvalnost SAD-u, nadijevajući svom vuku ime predsjednika Trumpa. Predsjednika Trumpa vidim kao vuka, a svog vuka vidim kao Trumpa, poantirao je Rexha.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik
Novi sustav odašiljanja televizijskog signala pred vratima

Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik