Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 13n
Sutra: 6° 6° 13n
13. prosinca 2019.
Kazne će biti visoke

Kalifornija zabranjuje proizvodnju i prodaju životinjskog krzna

Foto Pixabay
Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 16. listopad 2019. u 7:57 2019-10-16T07:57:40+02:00

Osobe koje nakon 2023. godine budu proizvodile i prodavale životinjsko krzno, mogu dobiti kaznu od 500 do tisuću dolara

Savezna država Kalifornija donijela je zakon kojime se zabranjuje proizvodnja ili prodaja životinjskog krzna čime je postala prva savezna država u SAD-u koja je to učinila, prenosi BBC.

Zakon će se krenuti primjenjivati od 2023. godine kada će postati ilegalno proizvoditi i prodavati odjeću, obuću i torbe napravljene od životinjskog krzna. Aktivisti za životinjska prava su oduševljeni ovim potezom. - Zahvaljujemo se guverneru Newsomu i svim zakonodavcima koji su prepoznali da kalifornijski stanovnici ne žele doprinijeti širenju ovakvoga tržišta.

Guverner Gavin Newsom ponosi se ovom odlukom i naglašava kako je Kalifornija lider kada je riječ o dobrobiti životinja.

- Od danas naše liderstvo kada je riječ o dobrobiti životinja uključuje zabranu proizvodnje i prodaje krzna. Ali mi činimo i više od toga – dajemo izjavu svijetu da predivne divlje životinje, kao što su medvjedi i tigrovi, nemaju mjesta u plamenu ili na trapezi – dodao je guverner Newsom.

Iako su ovim zakonom napravili veliku promjenu, problem je što još uvijek nije sve pokriveno njime. Na primjer, kravlja, kozja, ovčja i jelenja koža ne ulaze u ovaj zakon.

Osobe koje nakon 2023. godine budu proizvodile i prodavale životinjsko krzno, mogu dobiti kaznu od 500 do tisuću dolara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.