Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Raj za ljubitelje životinja

Izvrsna atmosfera za rad: U ovoj firmi sa sobom na posao možete povesti svoje kućne ljubimce

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2018. u 20:05 2018-10-03T20:05:13+02:00

Psi na poslu su trend koji raste na Tajlandu, naročito u kompanijama poput onih marketinških koje nemaju regularno radno vrijeme.

Tajlandska tvrtka za digitalno oglašavanje YDM mjesto je gdje zaposlenici mogu na svoj posao dovesti i kućne ljubimce, piše Reuters.

Tako ondje s 200 zaposlenika svakodnevno na posao dolazi i dvadesetak kućnih ljubimaca, a atmosfera je, tvrde svi, izvrsna.

- Budući da inače volim pse, to je zbilja bio razlog što sam se zaposlila ovdje, rekla je 29-godišnja Thimpaporn Phopipat koja na posao dolazi sa svojim haskijem i chihuahuom Muu Pan.

Pobornici ove prakse tvrde da ljubimci na poslu smanjuju stres te zbližavanju suradnike, no studija Međunarodnog časopisa za istraživanje okoliša i javnog zdravstva upozorava da prisutnost pasa na poslu povećava mogućnost alergija i bolesti čiji su prenosnici ljubimci.

No čak i oni koji u YDM-u ne donose svoje ljubimce na posao tvrde da tuđi ljubimci pomažu u zbližavanju kolega.

-Nekada stvari mogu postati malo kaotične, no to je dobra vrsta kaosa jer te čini sretnim i opuštenim, rekla je Jitramas Watana-ug, također zaposlenica YDM-a.

Psi na poslu su trend koji raste na Tajlandu, naročito u kompanijama poput onih marketinških koje nemaju regularno radno vrijeme pa je briga o kućnim ljubimcima za njih puno složenija.

Vlasnica agencije Anankarat Kongpanichkul uvela je politiku psa na poslu prije 8 godina, kada je osnovala agenciju.

- Mene to jednostavno čini sretnom, kao da sam kod kuće, rekla je direktorica YDM-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.