Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
17. siječnja 2020.
Dobar san

Istraživanje dokazalo: Žene imaju kvalitetniji san kada spavaju sa svojim psom, a ne s partnerom

Foto Pixabay
Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 29. listopad 2019. u 7:51 2019-10-29T07:51:35+01:00

Vlasnici pasa čak su se ranije budili od onih koji su spavali sa svojim partnerima, ali su imali kvalitetniji san - navedeno je u istraživanju

Mnogima dijeljenje kreveta predstavlja problem jer je onda teže u potpunosti se opustiti i zaspati. Ipak, iz znanstvenog časopisa Anthrozoos možda su pronašli i rješenje za bolji san svih onih koji muku muče s tim problemom. Naime, nedavna su istraživanja vezana uz spavanje pokazala kako žene lakše zaspu ako uz njih spava njihov pas, a ne partner, prenosi VT.

- Provedeno je ispitivanje kvalitete sna kod odraslih žena i njihovih rutina vezanih uz dijeljenje kreveta tijekom spavanja – rekli su iz Anthrozoosa dodavši kako je istraživanje provedeno kod 962 odrasle žene iz SAD-a.

Rezultati su prikazali kako žene koje spavaju u krevetu sa svojim psima, umjesto sa svojim partnerom, imaju duži i kvalitetniji san. Nadalje, dokazano je i da žene koje spavaju sa psima, osjećaju veću sigurnost i udobnost tijekom večernjih sati.

- Vlasnici pasa čak su se ranije budili od onih koji su spavali sa svojim partnerima, ali su imali kvalitetniji san. Istraživanje je pokazalo i da psi koji su spavali sa svojim vlasnicima nisu poremetili njihov san - zaključili su iz Anthrozoosa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.