Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 2
Sutra: 20° 20° 2
25. travnja 2019.
Šibice i umjetnost

foto GRADITELJ 'DAVIDA': Mladi Međimurac napravit će najveću skulpturu od šibica

foto: arhiva Tomislava Horvata
foto: arhiva Tomislava Horvata
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2018. u 12:39 2018-06-14T12:39:00+02:00

"Predstavljam Vam rad na mojoj najvećoj skulpturi. Naime, trenutno radim na skulpturi "David" od Michelangela. Cijelu skulpturu ću napraviti u prirodnoj veličini visine 517 centimetara."

Tomislav Horvat iz Podturena kod Čakovca široj javnosti, ne samo hrvatskoj nego i regionalnoj, već se predstavio rezultatima svog zanimljivog hobija. On, naime, pravi skulpture od šibica, i to ne male skulpture, kakve inače slični hobisti izrađuju, nego skulpture u prirodnoj veličini, koje se po primjerku znaju sastojati i od 170 tisuća šibica.

Mladić sa zanimljivim hobijem sad se bacio na novi projekt: od šibica će izraditi Michelangelovog "Davida".

- Predstavljam Vam rad na mojoj najvećoj skulpturi. Naime, trenutno radim na skulpturi "David" od Michelangela. Cijelu skulpturu ću napraviti u prirodnoj veličini visine 517 centimetara. Međutim, skulptura će biti u procesu nastajanja te ću izraditi i samog Michelangela kao prikaz njegovog rada na samoj skulpturi. Skulptura će nositi naziv - "Stvoritelj". To će biti moja najveća skulptura, samim time i najveća skulptura od šibica u svijetu. Visine 517 centimetara, a prema mojoj procjeni u nju će biti ugrađeno više od 500 000 šibica. Trenutno je samo u podnožju skuplture ugrađeno 80 000 šibica, pojasnio je mladi hobist.

Na ovom mjestu možete pogledati kako teče izrada skulptura, odnosno pogledati nekoliko fotografija u našoj galeriji.

5
Skulpture od šibica Tomislava Horvata / foto: arhiva Tomislava Horvata

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka