Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Poziv u pomoć

Desetogodišnjak nazvao policiju za pomoć, a njegov je upit nasmijao mnoge

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Objavljeno: 28. rujan 2018. u 7:25 2018-09-28T07:25:54+02:00

Jedan je američki policijski ured objavio hitni poziv dječaka koji je nazvao 911 kako bi dobio pomoć - iz dijeljenja brojeva.

Policijska jedinica iz Colorada nasmijala je brojne korisnike Facebooka i drugih društvenih mreža kada je objavila snimku poziva koji je na 911 uputio jedan desetogodišnjak.

Naime, dječak je pri rješavanju zadaće iz matematike zapeo u - dijeljenju.

- Pozdrav, ovo nije hitnoća, no imam 10 godina i upravo radim na zadatku iz matematike i ne mogu shvatiti kako podijeliti 71 s 3052, objasnio je mali školarac u nevolji.

Vrlo pristojan policijski službenik Chris Clow posve je ozbiljno pristupio zadatku i prvo s dječakom ustvrdio koji broj dijeli s kojim, a kada su to ustanovili, Clow se poslužio kalkulatorom i izračunao zadatak.

Dječak se na to zahvalio službeniku i vratio svojoj zadaći, a na Facebook stranici uz snimku, iz odjela su naveli sljedeće:

- Napomena: Nisu svi službenici tako vješti u matematici i/ili dobro opremljeni kalkulatorima kao službenik Chris, rekli su u šali iz policijske jedinice, podsjećajući građane da zovu 911 samo u stvarno hitnim slučajevima, a za one koji nisu hitni, imaju na raspolaganju druge policijske brojeve.

- Također treba istaknuti da policija nije odgovorna za netočne odgovore iz zadaća, zaključuju.

Cijeli razgovor između školarca i službenika 911 možete poslušati na ovom linku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.