Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
Pobjednički film

'Casa de carne': Što bi vi napravili? U ovom restoranu ljudi moraju svoju večeru zaklati sami

Izvor: YouTube
Izvor: YouTube
Autor:
Objavljeno: 21. veljača 2019. u 7:56 2019-02-21T07:56:49+01:00

˝Casa de carne˝ kratki je film Dustina Browna. Redatelj kaže kako je to film o teškim odlukama i skrivenim istinama. Radnja je smještena u ne tako daleku budućnost, a glavni lik odlazi s prijateljima na večeru, ne znajući da će svoju večeru morati ubiti sam.

- Moj zadatak je, kao redatelju, postaviti pitanja i dopustiti ljudima da dođu do vlastitih zaključaka, napisao je Dustin za Bored Panda.

- Zato sam napisao, režirao i uredio kratki "Casa de Carne" - film o teškim izborima i skrivenim istinama. Proizvela ga je neprofitna organizacija Posljednja šansa za životinje (LCA). Smještena u ne tako dalekoj i tamnoj budućnosti, tri prijatelja moraju zaklati životinje koje naručuju za večeru u vrhunskom restoranu, nastavlja Brown.

Film je odvojio prvu nagradu na ovogodišnjem Animal Film Festivalu.

casa de carne 2

- Volio bih da ovaj film navede ljude da razmišljaju i preispituju njihovu svakodnevnu stvarnost. Sada više nego ikad, potrebne su nam priče koje proširuju naš krug empatije i dopuštaju nam da vidimo svijet kroz suosjećajnije leće. Lako je iskoristiti naše razlike kao polazne točke za sukob: različitu rasu, različitu religiju, različitu zemlju ... različite vrste. A ipak, svi mi dijelimo ovaj planet. Naše sličnosti daleko nadmašuju naše razlike, zaključio je redatelj.

Što biste vi napravili u istoj situaciji? Pogledajte film:

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu