Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Seksualni guru

video ABA AZIZ MAKAJA 'Žene učim da dolaze do vrhunca, počnu svršavati kao rakete'

foto: Dürk Krull
foto: Dürk Krull
Autor:
Objavljeno: 12. kolovoz 2018. u 14:54 2018-08-12T14:54:00+02:00

"Caka je u tome da se ženu oslobodi od tog patrijarhalnog osjećaja da je ona ljudsko biće drugog reda, čak i kad su to ateističke familije. Ipak mi živimo u kršćanskoj, a i patrijarhalnoj Europi..."

 Moj rekord, preko 10 sati s istom partnericom, spontano se desio, ali bez želje da napravimo rekord. Istina je da žene učim da dolaze do vrhunca, one koje to mogu… kao rakete počnu svršavati, ispričao je novinarima Glasa Istre 65-godišnji Aba Aziz Makaja, otac duhovne zajednice Komaja.

Glas Istre navodi: "Svjetovnim imenom Franjo Miličević, ima šestero djece s pet žena; u Ližnjan su došli prije 11 godina, a glavni centar Komaje je i dalje u Švicarskoj. Komaja, u prijevodu znači "zračeća ljubav", duhovno je filozofski sustav, ljubavno učenje, koje za cilj ima samospoznaju, samokultiviranje, spoznaju Boga, spoznaju drugog čovjeka. Prošli su vikend, u svojoj podružnici u Ližnjanu, proslavili 40 godina postojanja. Tamo se moglo, između ostalog, proći školu ljubavi i naučiti malo više o metodama kojima se može produljiti svoj seksualni užitak."

Prije nego što ustupimo riječ Makaji, pišu novinari Glasa Istre, "treba reći da je u općoj percepciji seks kolektivni grijeh, bludnost, isto kao i masturbacija. Zaključan je u braku, najviše zbog utjecaja Crkve, i to u najdublju ladicu, nikako noćnog ormarića, to je preblizu kreveta, već neke ostave u smočnici. Mi smo, čini se, civilizacija ljudi koji plaćaju psihijatrima da bi im pričali o seksu. Zatvorenosti i skučenosti nije nas oslobodio ni Freud. Razgovor o seksu, mučan je, svodi se na priznanje, ispovijest. Više smo vremena proveli tragajući za istinom o spolnosti, nego što smo se prepustili užitku koja ona proizvodi."

U čemu je caka?

- Caka je u tome da se ženu oslobodi od tog patrijarhalnog osjećaja da je ona ljudsko biće drugog reda, čak i kad su to ateističke familije. Ipak mi živimo u kršćanskoj, a i patrijarhalnoj Europi. Sveti Pavao kaže, znači to važi i dan danas, u Novom Zavjetu, da "ne dolikuje ženama da govore u crkvi i ako žele čemu da se nauče neka pitaju svoje muževe kod kuće", poseže predvodnik Komaje za Biblijom, i nastavlja u istom, smirenom tonu: "To znači da ni doma ne možeš razgovarati sa svojim mužem ravnopravno. Ako želiš nešto naučiti, onda moraš lijepo pitati. To je protiv povelje o temeljnim ljudskim pravima ujedinjenih nacija, ali evo, katoličanstvo postoji s tim pravilom".

- Drugo pravilo kaže ovako: 'ako je muškarac glava obitelji, ako je on jak u svojoj volji, ako uda djevicu dobro čini, ali ako je jak u svojoj volji i zadrži djevicu doma, bolje čini'. To vam je Sveti Pavao i Novi Zavjet. Ja takvu religiju ne mogu prihvatiti, ističe Makaja koji je odrastao u, kako nam kaže, tradicionalnoj katoličkoj obitelji. Na duhovni je put, veli, došao sam od sebe, još kao dijete. Zimi bi se uvečer popeo na prozor i u mraku, kad ne bi bilo nikoga, gledao zvijezde i tražio Boga.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.