Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
17. studenoga 2018.
Za prste polizati

Volite Nutellu? Obožavat ćete Nutella Cheesecake!

Foto: curioushalt.com
Foto: curioushalt.com
Autor:
Objavljeno: 3. kolovoz 2018. u 14:28 2018-08-03T14:28:00+02:00

Iskušajte ovu grešno ukusnu kombinaciju Nutelle i Mascarponea koja će nestati u trenu

Ako ste obožavatelj Nutelle (a ima li nekog tko nije?), morate isprobati ovaj recept. Može li bolje od kombinacije Nutelle, keksa, lješnjaka i krem sira? Iskušajte ovaj recept koji je tako lako napraviti, a nestat će u času.

Sastojci:

250 g digestive keksa

75 g omekšalog maslaca (nezasoljenog)

400 g nutelle (sobne temperature)

100 g nasjeckanih, tostiranih lješnjaka

500 g krem sira (sobne temperature)*

60 g šećera u prahu

*Za bogatiji okus preporučamo da koristite sir Mascarpone

Priprema:

1. Usitnite kekse u multipraktiku, dodajte omekšali maslac i žlicu Nutelle.

2. Kad se masa usitni dodajte 25 g (3 velike žlice) nasjeckanih lješnjaka te dalje miksajte dok se masa ne ujednači.

3. Stavite u kalup promjera 23 cm papir za pečenje kako bi kasnije lakše izvadili tortu na tanjur za serviranje. Zatvorite obruč. Uspite mrvice i poravnajte podlogu žlicom. Stavite u hladnjak.

4. Izmiksajte sir sa šećerom u prahu, dodajte nutellu pa miksanjem ujednačite kremu. Izvadite podlogu iz zamrzivača, lagano stavite kremu, poravnajte i pospite ostatkom sjeckanih lješnjaka. Stavite u frižider na 4 sata ili preko noći da se krema bolje stisne.

Recept:nigella.com

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka