Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4
Sutra: 15° 15° 4
15. listopada 2019.
Treća sreća

Tri vrste ljubavi koje ćemo iskusiti u životu - i svaka od njih donosi nam važnu lekciju

Foto: Pexels
Foto: Pexels
Autor:
Objavljeno: 4. travanj 2019. u 8:38 2019-04-04T08:38:48+02:00

Kažu da je moguće istinski se zaljubiti samo tri puta u životu, a svaka ljubav posebna je na svoj način i uči nas važnim životnim lekcijama

U stvarnosti, svatko od nas u životu doživi različite vrste ljubavi i one su prepune uspona i padova kakve nismo mogli ni zamisliti.

Potrebno nam je iskusiti ljubav na različite načine kako bismo naučili važne životne lekcije i tako postali spremni za onu pravu, istinsku i autentičnu ljubav.

Kažu da je moguće istinski se zaljubiti samo tri puta u životu, a sva ta iskustva dio su puta koji moramo proći kako bismo pravu ljubav mogli iskusiti u svoj njenoj punini.

art-balloon-color-704748

Prva ljubav: Ona iz bajke

Prvu ljubav iskusit ćemo u mladosti. Ona nalikuje ljubavima o kakvima smo čitali i gledali u filmovima- takozvana "idealna ljubav". Ona u sebi nosi elemente altruizma jer se u nju upuštamo pod utjecajem društvenih ideala.

Želimo vjerovati da će trajati vječno i zbog toga ćemo ustrajati u njenom održavanju čak i kad podsvjesno znamo da "to nije to". Spremni smo ignorirati, čak i žrtvovati naše osobne istine i uvjerenja u slijepom ustrajanju za održavanjem veze vjerujući da prava ljubav treba izgledati upravo tako.

Ova vrsta ljubavi ne dopušta nam da izrazimo svoju pravu osobnost i stavove i tjera nas da tuđe potrebe stavljamo ispred vlastitih.

ezgif.com-resize

Druga ljubav: Ona nezdrava

Ova vrsta ljubavi vrlo je teška i naučit će nas teške životne lekcije- i to na prilično grub način. Zašto? Zbog toga jer još uvijek u sebi nosimo mnogo iluzija o ljubavi koje je potrebno uništiti. U njoj ćemo iskusiti laži, manipulacije i drame o kojima ćemo postati ovisni. Čak i kad prekinemo problematičnu vezu, ponovno ćemo se vraćati istom tipu odnosa ponavljajući jedan te isti obrazac dok konačno ne naučimo lekciju.

Takve su veze prepune uspona i padova, nezdrave i izvan balansa. Ponovno upadamo u istu zamku, nismo spremni odustati od veze iako znamo da nam ne donosi dobro, suočavamo se s lošim stranama veze nadajući se da ćemo nakon toga stići do onog dobrog koje nikako ne dolazi. Svim srcem želimo da ta ljubav bude "ona prava" i učinit ćemo sve da opstane, čak i na našu štetu.

ezgif.com-resize (1)

Treća ljubav: Ona neočekivana

Konačno, tu je i treća vrsta ljubavi- ona kakvu nikad nismo mogli ni zamisliti, a kamoli pomisliti da je upravo takva ljubav ono što nam treba. Ona poništava sve naše ideje i iluzije o tome kako bi ljubav trebala izgledati. U nju ćemo ući s tolikom lakoćom da će nam se činiti kako je takva ljubav nemoguća. Nismo u stanju čak ni opisati što nas to veže s drugom osobom. No ipak, oborila nas je s nogu, upravo zato jer nismo planirali takvo iskustvo.

U ovoj vrsti ljubavi već s prvim upoznavanjem učinit će nam se kako sve sjeda na svoje mjesto, čak i ako toga nismo potpuno svjesni. To se događa tek kada otpustimo pritisak da budemo nešto što nismo ili da se moramo ponašati na određeni način.

U ovoj ljubavi, partner će vas prihvatiti točno takve kakvi jeste- bez fasada i uljepšavanja. Nismo mogli ni zamisliti da će nam ljubav ući u život na takav način. U njoj nema nametnutih pravila, opreza ni kalkulacija. Ova ljubav eliminirat će sve naše nametnute iluzije koje smo imali o tome kako ona treba izgledati, a opet, činit će nam se toliko autentično, stvarno i iskreno.

ezgif.com-resize (2)

Zapamtite, takva ljubav dolazi tek kada za nju budete potpuno spremni- prije toga morate naučiti što sve ljubav nije kako biste mogli spoznati onu pravu, istinsku ljubav koja dolazi na sasvim neočekivan način.

Foto: Unsplash, Giphy

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.