Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
21. ožujka 2019.
Genijalna ideja

Svi znaju za ljetne hotele za kućne ljubimce. Zagreb je sada dobio sličnu oazu i za - biljke

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 23. srpanj 2018. u 7:13 2018-07-23T07:13:20+02:00

Nema potrebe da riskirate zdravlje svojih zelenih ljubimaca dok vas nema. Jednostavno ih ostavite u našem veselom Hotelu Europa, i mi ćemo se pobrinuti da ih se dobro hidratizira, poručuju iz »novootvorenog hotela«

Najstarije »živuće« kino u Zagrebu, 93-godišnja Europa, ovoga ljeta će, osim brojnih filmskih uspješnica, ugošćavati i – zelene kućne ljubimce. Do 2. rujna kino će biti biljna ljetna oaza, prvi zagrebački, i to besplatan, hotel za biljke čiji su vlasnici otišli na godišnji odmor, produženi vikend i slično.

Dakle, znamo za hotele za prave, četveronožne kućne ljubimce, to je stara stvar, no u Zagrebu, u staroj kinoljepotici ovoga ljeta možemo ostaviti i svoje zelene ljubimce, koje će tijekom ljeta, pojašnjava nam Dina Pokrajac iz odnosa s javnošću kina, besplatno zalijevati njihova čistačica, teta Marija, kao i osoblje kafića, odnosno blagajne i kino-shopa.

Zelenoprsti tim 

– Odlazite na produženi vikend, dulji odmor ili godišnji? Nema potrebe da riskirate zdravlje svojih zelenih ljubimaca dok vas nema, ili gnjavite susjede, prijatelje i rodbinu da ih zalijevaju. Jednostavno ih ostavite u našem veselom Hotelu Europa, i mi ćemo se pobrinuti da ih se dobro hidratizira. Naš vrijedan zelenoprsti tim čuvat će i zalijevati vaše biljke, i to potpuno besplatno! Donesite ih i ostavite našoj ekipi na šanku ili u Shopu, a za dodatne detalje možete se javiti na info@kinoeuropa.hr – poručuju iz »novootvorenog hotela«, u kojem nikad nije dosadno, i koje je centralno okupljalište zagrebačke urbane ekipe.

Na ideju ugošćavanja zelenih ljubimaca tijekom ljeta došao je direktor kina, Hrvoje Laurenta, na Transilvania Film Festivalu održanom ovoga proljeća, na kojem se kinematografe potaknulo da za svoje oaze s baršunastim naslonjačima osmisle i dodatne ljetne sadržaje. Tako naslonjači u Europi i ovoga ljeta postaju idealno sklonište od visokih temperatura, u kojem nas s velikog platna zapljuskuju valovi zabavnih i dirljivih filmskih trenutaka, dok će biljčice odsutnih građana »zapljuskivati« vrč tete Marije.

Foto Davor Kovačević

Pohvalna novotarija 

Zasad je u Europu stiglo desetak biljaka, koje vlasnici moraju obilježiti svojim imenom te ispuniti i formular na kojem trebaju naznačiti koliko često njihovi zeleni ljubimci trebaju zalijevanje, i ostale eventualne napomene. »Postoji li i rubrika na što su biljke alergične?«, šalimo se, pozdravljajući ovu hvalevrijednu novotariju u metropoli.

Kino Europa svoja je vrata otvorilo dalekog 8. travnja 1925. godine, i ubrzo postalo kultno mjesto, okupljalište filmofila koje se, unatoč inicijativama da ga se zatvori i pretvori u koješta »moderno«, ne predaje ni danas, donoseći nam bogatu ponudu svjetske i europske nezavisne kinematografije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka