Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Intervju

STEFANI MARKOVIĆ Riječka manekenka proživljava najljepše dane života

Foto: Roni Brmalj
Foto: Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2019. u 9:19 2019-08-26T09:19:33+02:00

"Ako sam udana i trudna, ne znači da odustajem od manekenske karijere", kaže poznata riječka manekenka 

S poznatom riječkom manekenkom Stefani Šober odnedavno udanom Marković, koja je zadnjih desetak godina karijeru gradila u inozemstvu, razgovarali smo u njenom rodnome gradu. Na intervju je došla u pratnji svog četveronožnog ljubimca, sedmomjesečnog Bude koji svojom pojavom i druželjubljivošću plijeni pažnju gdje god se pojavi, što nam je potvrdila i Stefani. No, naš susret smo ipak zapodjenuli temom velikih promjena koje su se u njezinom životu zbile u zadnjih godinu dana, kad je pronašla ljubav svog života.

01

- Sve se dogodilo u proteklih godinu dana dok sam čekala vizu za Ameriku, započela je priču Stefani i nastavila.

- Naime, namjeravala sam se permanentno preseliti u Los Angeles i tamo nastaviti svoju manekensku karijeru. Pronašla sam agenciju DT Model Management Los Angeles i počela raditi na novim angažmanima. No, sredinom ljeta prošle godine dok sam čekala vizu za Ameriku, upoznala sam svog budućeg supruga Ervina i oca našeg djeteta. Kao što rekoh, bio mi je cilj ići u Ameriku i tamo se situirati, skrasiti, no kako sam upoznala svog supruga, ostala sam živjeti u Hrvatskoj. No, ako sam udana i trudna pet mjeseci, ne znači da odustajem od manekenske karijere, kazala je i potom dodala: smatram da se uz dobrog partnera itekako može spojiti karijera i obitelj.

02

UDAJA U TAJNOSTI

Stefani nam je potom ispričala kako se odvijala njezina ljubavna priča koja joj je iz korijena promijenila život.

- Upoznali smo se preko moje dobre prijateljice prošlog ljeta u Rijeci. Od samog početka našeg susreta naša povezanost je bila puno dublja od one za koju nismo ni slutili da je moguća. U tom sam razdoblju shvatila da je to čovjek s kojim ću provesti ostatak svog života, rekla je i nastavila:

- U samom početku poznanstva otišli smo na putovanje duž naše obale tijekom kojeg me i zaprosio. Vjenčali smo se zimus u Sloveniji, a na vjenčanju je nazočila samo kuma, moja dobra prijateljica koja nas je i upoznala. Nismo nikome ništa rekli. Bilo je prelijepo. Vratila sam se kući kao udana žena. Proces vize je još bio u tijeku. U prvom mjesecu dobila sam vizu koju sam čekala poprilično dugo, a sad i znam da je iza toga postojao poprilično dobar razlog. Inače se viza čeka dva, tri mjeseca, međutim da je bilo tako, ne bih upoznala svog Ervina i priča bi se odigrala drugačije.

03

Zanimalo nas je kako su na ovaj lijepi scenarij bajke iz 21. stoljeća reagirali mama i tata Šober, proslavljeni operni pjevač Bojan Šober i njegova supruga, također proslavljena operna diva Olga Šober.

- Oboje su bili u pozitivnom šoku. Prihvatili su mog supruga kao člana obitelji poprilično brzo. U međuvremenu, agencija DT Models Los Angeles me pozvala i dobila sam vizu.. Budući da sam dugo vremena gurala karijeru, jedina opcija je bila otići u Los Angeles i isprobati ponuđenu priliku. Netom nakon nakon dolaska u LA pridružio mi se i moj suprug. Spojili smo ugodno s korisnim i dok sam odrađivala poslove i poslovne susrete, odlučili smo da bi se isto tako moja karijera mogla razvijati i iz Hrvatske. Boravili smo neko vrijeme u Los Angelesu i to razdoblje nazivamo bračnim putovanjem iako ono isto mi se ponekad čini da ono traje svaki dan, otkrila nam je poznata riječka manekenka.

BROJNI POSLOVNI PLANOVI

Stefani Šober Marković otkrila nam je i kako danas izgleda njezin bračni život.

- Danas smo situirani na riječkoj periferiji gdje imamo kuću okruženu prirodom koju smatram našim najvećim izvorom mira i obiteljskog sklada. Zašto periferija? Zato što najbolje odgovara našim navikama i životnom stilu koji je orijentiran oko prirode i boravka u istoj. Cijela naša priča obogaćena je i najvećim darom povezanosti između dvoje ljudi, a to je dar u obliku najvećeg dostignuća same kreacije, naše prinove koju nestrpljivo iščekujemo, rekla je.

Iako će uskoro postati majka, manekensku karijeru ne namjerava prekinuti.

- Smatram da mi manekenska karijera nije gotova, već sam i dalje aktivna na tom području, usudila bih se i reći i puno ozbiljnije nego prije. Imam agencije u Londonu, Njemačkoj, u Danskoj, u Švedskoj i Italiji koje me angažiraju po potrebi. Po angažmanu poslovno putujem. Vjerujem da će se otvoriti i neka nova vrata s obzirom na trenutne okolnosti. Ovo je samo jedna faza. Uskoro nakon poroda i vraćanja u formu posvetit ću se aktivno karijeri, a uz to ne isključujem širenje i na području moje naobrazbe, poslovnog marketinga koji sam diplomirala na studiju u Ljubljani i Barceloni. Također veliki interes imam i na području turizma, za koji smatram da sa svojom naobrazbom i internacionalnim iskustvom mogu uvelike doprinijeti u njegovom širenju.

Imam obitelj, a pritom i najveću podršku s kojom mogu ostvariti sve svoje realne želje i ambicije. Suprug mi je ukazao na to da je sve to i moguće. Sad je u modi moto - Iza uspješne supruge stoji uspješan suprug. Na brak gledam kao na partnerstvo, naglasila je Stefani.

04

KARAKTER PRESUDAN ZA USPJEH

Potom nam je kazala što je presudno za uspjeh u manekenstvu.

- Za uspjeh je presudan karakter. Treba biti dostojanstven. Ovaj posao ne smatram kompetitivnim jer je svaka osoba jedinstvena i lijepa na svoj način. Najvažnije je biti zadovoljan sam sobom. Naravno da je ljepota ipak presudna na polju estetike međutim osobnost je ono što cijelu priču i uokviruje.

Pri kraju našeg druženja pitali smo je da nam otkrije svoju tajnu ljepote.

- U svojoj dnevnoj rutini isključujem teški make up te koristim samo najosnovnije i najprirodnije metode uređivanja. Na zdravlje obraćam pozornost kao i do sada, posebno na prehranu, poglavito sada kad sam u drugom stanju. Smatram međutim da je najbitniji čimbenik u održavanju prirodne ljepote postojanja sklad uma, duha i tijela, te u njihovom najboljem balansiranju. Redovito svakodnevno vježbam, kožu i kosu njegujem prirodnim proizvodima. Sama priređujem ulja pojačana utjecajima kristala kao i pilinge potpuno prirodnog sastava, a uskoro ću staviti u prodaju vlastitu kolekciju prirodne kozmetike, kazala nam je Stefani koja je potom požurila kući pripremiti se za dolazak supruga.

05

Snimio Roni BRMALJ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.