Mirisna slastica

RECEPT DANA Božanstvene i slasne rolice s cimetom

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Pripremite mirisne, mekane i sočne rolice koje će se topiti u vašim ustima



Jesen nam je došla, a s njom i recepti za comfort food poslastice koje su odličan izbor za hladne jesenske dane kad se poželite ušuškati u toplini doma.


Zbog toga donosimo najbolji recept za idealnu jesensku poslasticu- mirisne rolice s cimetom koje će se topiti u vašim ustima. Isprobajte sami i razveselite ukućane savršenim, mekanim i sočnim rolicama od kojih će vam cijela kuća zamirisati na jesen.


Sastojci


Za tijesto:




1 šalica toplog mlijeka


1 žlica suhog kvasca


2 žlice šećera


1 žličica soli


3 žlice omekšalog maslaca


1 veliko jaje


3 šalice brašna


Za punjenje:


½ šalice rastopljenog maslaca


1 šalica smeđeg šećera


2 žlice mljevenog cimeta


Za glazuru:


115 g kremastog sira *


¼ šalice omekšalog maslaca


1 do 1 ½ šalice šećera u prahu


½ žličice ekstrakta vanlije


1 do 2 žlice mlijeka


*Rolice također možete i preliti otopljenom čokoladom.


Priprema


1. U većoj zdjeli pomiješajte toplo mlijeko, kvasac, šećer, sol, maslac i jaje. Dodajte brašno i izmiksajte nastavcima za tijesto na maloj brzini.


2. Pojačajte mikser na srednju brzinu i dodajte još brašna ukoliko je potrebno, dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Tijesto treba biti mekano, ali se ne smije lijepiti za ruke. Po potrebi dodajte još brašna.


3. Tijesto prebacite u namašćenu posudu, prekrijte krpom i pustite da se diže dok se ne udvostruči (otprilike sat vremena).


4. Lagano namastite papir za pečenje. Stavite na njega tijesto i zarolajte u oblik pravokutnika omjera otprilike 30 * 45 cm.


5. Tijesto premažite s ½ šalice rastopljenog maslaca. U maloj zdjeli pomiješajte smeđi šećer i cimet te pospite preko rastopljenog maslaca. Čvrsto zarolajte po dužini i oštrim nožem prerežite na 12 komada veličine otprilike 2.5 cm.


6. Rolice prebacite u kalup za pečenje, prekrijte i pustite da se dižu 30 do 45 minuta.


7. Pećnicu zagrijte na 160º C. Pecite rolice otprilike 14 minuta dok lagano ne posmeđe.


8.Dok se rolice peku, preipremite glazuru: izmiksajte sir i maslac dok tekstura ne postane lagana i pjenasta. Umiješajte šećer u prahu i ekstrakt vanlije. Dodavajte mlijeka dok ne postignete laganu konzistenciju.


9.Glazirajte rolice dok su još tople.



Izvor: thestayathomechef.com


Foto: @thrivemags Instagram


rolice s cimetom, jesenski deserti