Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. rujna 2018.
Domaće je domaće

Pršut, dimljeni losos, grilano povrće, bagels peciva "podnose" svako punjenje

Foto pixabay
Foto pixabay
Autor:
Objavljeno: 9. veljača 2018. u 15:49 2018-02-09T15:49:00+01:00

Ova vizualno lijepa, ali i ukusna peciva pripremiti možete već ovaj vikend, a ponijeti ih možete na snježni izlet ili u grad, na maškare

Ova peciva se mogu pripremiti ranije. U papirnatoj vrećici trajat će do dva dana.

Sastojci za 6 komada: 205 g vode sobne temperature, 350 g glatkog brašna, 6 g soli, 4 g suhog kvasca, 10 g ječmenog slada, sjemenke sezama

Za punjenja:  70 g pršuta ili pečenice, 100 g dimljenog lososa, 65 g mrkve, 25 g rotkvica, 240 g kremastog kozjeg sira, 300 g tikvica, 200 mini rajčica, 150 g zelene salate, sol, papar

Priprema: U posudu staviti brašno, kvasac i ječmeni slad. Početi miješati i postepeno dodavati mlaku vodu. Kada smjesa postane homogena dodati sol i mijesiti dok se u potpunosti ne upije. Nastaviti mijesiti još pet minuta. Tijesto mora biti glatko i homogeno. Premjestiti ga u drugu posudu, pokriti platičnom folijom i ostaviti da se diže 4 sata na sobnoj temperaturi. Ako u stanu nije toplo, tijesto se može dizati i u pećnici u kojoj ste upalili svjetlo. Nakon što je tijesto utrostručilo volumen podijelite ga na 6 podjednakih komada. Oblikovati loptice i ostaviti ih da se »odmaraju« još deset minuta. Nakon toga pomoću prstiju oblikujte peciva s rupom, promjera 10 cm. Ako niste vješti ostavite ih takva. Peciva položiti na pleh obložen masnim papirom i pustiti da se dižu još 40 do 50 minuta. Kada su peciva udvostručila volumen zakuhati vodu. Svako pecivo kuhati 20 sekundi sa svake strane. Nakon toga ih vaditi pomoću lopatice, položiti na masni papir, posuti sezamom i peći pola sata na 220 stupnjeva.

Peciva ostaviti da se ohlade i pripremiti punjenja. Baza svih punjena je kremasti kozji sir. Tikvice narezati na tanke ploške i speći na grill tavi. Rajčice i rotkvice također narezati na tanke ploške, a mrkvu naribati.

Peciva prerezati, šest polovica namazati kozjim sirom, na njega položiti tikvice, rajčicu i matovilac. Na dva peciva stavite pečenicu ili pršut, na dva dimljeni losos, a na preostala dva mrkvu i rotkvice. Poklopite drugom polovicom i poslužite.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka