Ideja za ručak

Pripremite sočne vegetarijanske okruglice- gotove su za svega 30 minuta!

P. N.

Foto: pinchofyum

Foto: pinchofyum

Možete ih poslužiti kao prilog, u salatama ili s nekim finim umakom. Jednostavne, zdrave i brzo gotove



Iskušajte novi recept za mesne okruglice- bez mesa! Ove sočne vegetarijanske okruglice toliko su dobre da ćete zaboraviti na klasične polpete ili ćufte. Za pripremu će vam biti potrebna jedna glavica cvjetače, kvinoja ili smeđa riža, krušne mrvice, jaja i začini po želji. Gotove su za svega nekoliko minuta, a možete ih poslužiti kao prilog, u salatama ili s nekim finim umakom. Jednostavne, zdrave i brzo gotove.


Sastojci:


3 šalice cvjetova karfiola


3 šalice kuhane kvinoje i/ili smeđe riže




¾ šalice krušnih mrvica


4 jaja


1 žlica začina (chilli, paprika, kumin)


2 žličice soli


maslinovo ulje


Priprema:


1. Kuhajte cvjetove karfiola u kipućoj vodi otprilike 5 minuta dok ne omekšaju. Dobro procijedite.


2. Izmiksajte kvinoju i karfiol i prebacite u veću zdjelu. Dodajte sve sastojke osim maslinovog ulja i promiješajte dok se ne sjedine. Od smjese napravite male kuglice.


3. Na srednjoj vatri, na maslinovom ulju kuglice kratko popržite sa svih strana. Nježno ih okrećite kako bi dobile lijepu smeđu boju sa svih strana. Servirajte s finim umakom, u salatama ili kao prilog mesu. Možete ih i zamrznuti te upotrijebiti kasnije.



Izvor/ foto: pinchofyum.com