Foto: Pixabay
Donosimo najbolji recept za čokoladne kekse kojima nitko neće moći odoljeti
Razveselite najdraže za prvi vikend jeseni i počastite se mekim čokoladnim keksima koje nećete moći prestati jesti. Savršeni i prepuni čokolade, ovi ultimativni keksići stižu iz kuhinje poznate kuharice Marthe Stewart.
Sastojci:
225 g poluslatke čokolade ili čokolade za kuhanje, grubo najseckane
2/3 šalice brašna
4 žlice maslaca
½ žličice praška za pecivo
½ žličice soli
2 velika jaja
¾ šalice smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 paketić čokoladnih kapljica
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180ºC. Čokoladu i maslac otopite u mikrovalnoj na 20 sekundi ili na pari, povremeno miješajući. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
2. Na jakoj brzini izmiksajte jaja, smeđi šećer i vaniliju dok ne postane pjenasto. Smanjite brzinu, dodajte otopljenu čokoladu i brašno s praškom za pecivo. Umiješajte čokoladne kapljice.
3. Smjesu vadite žlicom i stavljajte na pladanj za pečenje koji ste obložili masnim papirom u razmaku 5- 7 cm i stavite peći 12- 15 minuta. Na pola pečenja okrenite pladanj kako bi se keksi ravnomjerno ispekli. Ohladite na masnom papiru 10 minuta, a zatim prebacite na rešetke kako bi se potpuno ohladili.
Izvor: marthastewart.com
Foto: Unsplash
čokoladni keksi, Martha Stewart