Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 3
Sutra: 6° 6° 3
18. studenoga 2018.
Slatki grijeh

Pozdravite početak jeseni uz neodoljive i sočne čokoladne kekse prema receptu Marthe Stewart

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2018. u 9:57 2018-09-23T09:57:50+02:00

Donosimo najbolji recept za čokoladne kekse kojima nitko neće moći odoljeti

Razveselite najdraže za prvi vikend jeseni i počastite se mekim čokoladnim keksima koje nećete moći prestati jesti. Savršeni i prepuni čokolade, ovi ultimativni keksići stižu iz kuhinje poznate kuharice Marthe Stewart.

Sastojci:

225 g poluslatke čokolade ili čokolade za kuhanje, grubo najseckane

2/3 šalice brašna

4 žlice maslaca

½ žličice praška za pecivo

½ žličice soli

2 velika jaja

¾ šalice smeđeg šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

1 paketić čokoladnih kapljica

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 180ºC. Čokoladu i maslac otopite u mikrovalnoj na 20 sekundi ili na pari, povremeno miješajući. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

2. Na jakoj brzini izmiksajte jaja, smeđi šećer i vaniliju dok ne postane pjenasto. Smanjite brzinu, dodajte otopljenu čokoladu i brašno s praškom za pecivo. Umiješajte čokoladne kapljice.

3. Smjesu vadite žlicom i stavljajte na pladanj za pečenje koji ste obložili masnim papirom u razmaku 5- 7 cm i stavite peći 12- 15 minuta. Na pola pečenja okrenite pladanj kako bi se keksi ravnomjerno ispekli. Ohladite na masnom papiru 10 minuta, a zatim prebacite na rešetke kako bi se potpuno ohladili.

food-photographer-jennifer-pallian-625406-unsplash

Izvor: marthastewart.com

Foto: Unsplash

čokoladni keksi, Martha Stewart

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka