Savršen spoj

Napravite domaći Bounty sa samo tri sastojka i zasladite se savršenom kombinacijom kokosa i čokolade

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Za pripremu ovog ukusnog i zdravog deserta koji se ne peče treba vam samo par sastojaka i malo vještine



Može li nešto biti finije od spoja čokolade i kokosa? Uvjerite se sami i napravite svoj zdravi, domaći Bounty sa samo nekoliko sastojaka i oduševite svoje najmlađe ovim finim i ukusnim desertom.


Sastojci:


3 šalice kokosovog brašna




1 šalica zaslađenog kondenziranog mlijeka *


425 grama čokolade po izboru (poluslatke)


*Kondenzirano mlijeko možete napraviti sami tako da 400 ml mlijeka i 150 g šećera kuhate na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a zatim miješate na srednje jakoj vatri 35- 40 minuta dok se mlijeko ne reducira. Pjenu odstranite kuhačom, mlijeko prebacite u staklenku i ohladite otklopljeno, a zatim spremite u hladnjak.


Priprema:


1. U zdjeli srednje veličine miješajte kokosovo brašno i kondenzirano mlijeko dok ne dobijete gustu i ljepljivu smjesu.


2. Služeći se rukama, uzmite šaku smjese i oblikujte pravokutnik. Ponovite postupak. Nakon što napravite 3- 4 pravokutnika, operite ruke no nemojte ih posve posušiti. Na taj način smjesa vam se neće ljepiti za ruke.


3. Veću tepsiju obložite masnim paprom i postavite kokosove štangice. Zamrznite na 20- ak minuta kako biste ih mogli lakše uroniti u otopljenu čokoladu.


4. Čokoladu izrežite na komadiće i 2/3 čokolade stavite u posudu, a zatim u mikrovalnu na 30 sekundi. Promiješajte i pustite još 15 sekundi dok se čokolada ne otopi. Ukoliko nemate mikrovalnu, čokoladu otopite na pari pazeći da ne dođe u kontakt s proključalom vodom ili parom.


5. Dodajte preostalu 1/3 čokolade i miješajte dok se ne otopi. Na taj će način čokolada imati sjajnu teksturu.


6. Izvadite štangice iz zamrzivača. Služeći se vilicom, umačite jednu po jednu do polovice u otopljenu čokoladu, a zatim okrenite na drugu stranu i ponovite postupak sve dok nisu potpuno prekrivene čokoladom.


7. Pomoću vilice izvadite štangicu iz smjese i služeći se drugom ocijedite višak čokolade i prebacite na papir za pečenje.


8. Pustite da se ohladi nekoliko sati i uživajte u svom domaćem Bountyju.





Foto: @fun.eat.fit, healthy_belly, sweetcandy.sue Instagram


Izvor: notenoughcinnamon.com