Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 26
Sutra: 13° 13° 26
17. studenoga 2019.
Kreativnost i vještina

foto MADE IN BALE Rovinjski hotel »Delfin« s potpisom dizajnerice Liv Baričević i stolarije »Vlado«

foto Rajan Milošević /Level 52
foto Rajan Milošević /Level 52
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2017. u 10:40 2017-09-10T10:40:21+02:00

Unutarnje je uređenje bazirano na plemenitom drvu, prvenstveno orahu. Modernističke linije nove građevine oplemenili smo prirodnim materijalima da bismo dobili na toplini. Svaki je detalj pomno biran, rekla nam je Liv Baričević

Moderan ambijent novog boutique hotela »Delfin« i restorana »Tramonto« što se nalazi u srcu Rovinja, preko puta škvera, odnosno samo 30 metara od mora i 400 metara od prve moderne novosagrađene gradske plaže, rezultat je baljanske pameti, kreativnosti i vještina. Unutarnje je uređenje osmislila dizajnerica interijera Liv Baričević iz Bala, a opremanje drvenarijom povjereno je baljanskoj stolariji »Vlado« u vlasništvu njenog supruga Zorana i brata mu Aleksa Baričevića.

Gostima tablet i ulaznica za muzej

Hotel »Delfin« ima 12 soba, od kojih je šest s pogledom na more. Kako Mužina objašnjava, sobe su potpuno kompjuterizirane, a gosti za vrijeme boravka na korištenje dobivaju tablet da bi imali osiguran signal i dok su na plažama koje nisu pokrivene WiFi-jem. Svaki gost, što je zanimljiv znak pažnje, dobiva i ulaznice za rovinjski muzej, čime domaćini žele poticati i kulturna zbivanja u gradu. Također, imaju i besplatno korištenje bicikala, a hotel je zakupio veći broj parkirnih mjesta, te automobile gostiju, po potrebi, odvozi i dovozi osoblje hotela.

Posao na novom privatnom luksuznom hotelu s dvanaest soba nedavno je završen, a kako čujemo od Baričevića i Stefana Mužine, direktora hotela, već stižu pozitivne kritike ljudi iz svijeta turizma i ugostiteljstva.

– Unutarnje je uređenje bazirano na plemenitom drvu, prvenstveno orahu. Modernističke linije nove građevine oplemenili smo prirodnim materijalima da bismo dobili na toplini. Svaki je detalj pomno biran, rekla nam je Liv Baričević dok nas je provodila kroz hotel koji spaja moderan štih i suvremene trendove uređenja sa suptilno podmetnutim »vintage« detaljima. Sve to prostoru, i sobama te onom javnom dijelu, daje intimnu, pa i domaću notu.

Heksagon kao lajtmotiv

– Zaista je puno toplije i od mnogih dizajnerskih hotela u okruženju. I da, pazilo se na svaki detalj, da pribor za jelo bude usklađen s lusterima, vaze odgovaraju čašama, tanjuri boji zida. I uniforme osoblja su posebno odabrane, kaže Mužina.

Liv je dizajnirala interijere i Obrtničke komore Rovinja i Vijećnicu općine Bale, no ovo joj je bio jedan od zahtjevnijih poslova. Kaže da je, nakon prihvaćanja osnovnih zahtjeva investitora, dobila potpuno odriješene ruke. No, hotel je namijenjen turistima pa se samo nametnulo da, nakon što je postavila osnovu dizajna, u suradnji s Mužinom i osobljem dodatno razvila koncept ne zanemarujući funkcionalnost.

Zalazak sunca u Tramontu

Restoran Tramonto dobio je takav naziv po zalasku sunca, a nalazi se na terasi boutique hotela Delfin u Rovinju. Pod vodstvom šefa kuhinje Darija Bionda, koji je svoje bogato iskustvo stekao radeći u Dubravkinom putu i Bevandi, posjetitelji Rovinja mogu uživati u mediteranskoj kuhinji i nesvakidašnjim jelima kao što su cappellacce s kunićem kuhane u temeljcu od kunića, steak od tune s mrkvom, ciklom i hrskavom blitvom, tart od crne čokolade.

Mada stolarska radionica, koja ime nosi po ocu Vladi, ima puno narudžbi, pravim se pogotkom smatra kada objektima koje opremaju svojim proizvodima završni pečat daje Liv.

– Naša je stolarija dobro opremljena pa tradicionalne materijale možemo obraditi suvremenim tehnikama. Na drvenim elementima za »Delfin« bilo je zahtjevnih zadataka, poput urezivanja vizura Rovinja i dupina te komplicirane izrade brojeva soba. Zahvaljujući bratu Aleksu koji koristi CNC tehnologiju, sve je uspješno odrađeno, kaže Zoran Baričević.

Dizajnerski namještaj

Iz stolarije »Vlado«, koja zapošljava desetak radnika, u restoran su stigle upečatljive dizajnerske stolice, stolovi i šank. Baljani potpisuju i svu drvenariju u hotelu. Osim orahom, u velikoj su se mjeri koristili medijapanom obojanim u prirodne boje i pogodnim za maštovita izražavanja u prostoru. U sobama u oko upadaju ormarić i ogledala u obliku šesterokuta – heksagon je svojevrsni lajtmotiv ovih kompjuteriziranih soba malog luksuznog hotela.

foto Rajan Milošević /Level 52

Za stolare iz Bala ni nakon ovog izvršenog posla nema pauze. Već odrađuju silne narudžbe i za druge objekte, poput Infobipa u Vodnjanu i hotela La Grisa u Balama. I Liv dobiva nove ponude za uređenja. A za hotel „Delfin“, kako navodi Mužina, interesa ima i iz inozemstva, čak iz Saudijske Arabije.

– Imamo četiri zvjezdice, s time da će usluga biti za pet. Imamo urbani restoran s vinskom kartom vina iz Istre, Hrvatske, ali i Italije i Francuske te s velikim izborom pjenušaca. Mini-bar zamišljen je kao »craft« verzija čokolada, šampanjca, grickalica, poručuje Mužina s terase restorana koji naziv »Tramonto« duguje pogledu na stari grad i zaljev. Velika staklena stijena koja dijeli zatvoreni dio restorana od terase, objašnjava Liv Baričević, u cijelosti se otvara prema rovinjskom akvatoriju.

foto Rajan Milošević /Level 52

foto Rajan Milošević /Level 52

foto Rajan Milošević /Level 52

foto Rajan Milošević /Level 52

foto Rajan Milošević /Level 52

foto Rajan Milošević /Level 52

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.