Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 22° 22° 1
20. rujna 2018.
Azijska kuhinja

Kineski prženi rezanci idealan su brz, zdrav i ukusan ljetni obrok. Gotovi su u 10 minuta

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 21. kolovoz 2018. u 17:13 2018-08-21T17:13:26+02:00

Nemate ideje što kuhati po ljetnim vrućinama? Isprobajte tjesteninu s piletinom na drugačiji način i unesite malo egzotike u vašu kuhinju

Popularan kineski recept "Chow mein" brz je i jednostavan, a što je najbolje- pripremit ćete ga u manje od 10 minuta. Također, recept možete prilagoditi ukusu, izbaciti pojedine sastojke i dodati povrće po izboru, u svakom slučaju- pripremite se na eksploziju okusa.

Inače, Chow Mein prevedeno s kineskog znači ''prženi rezanci''. Dakle, najvažnije pravilo za pripremu ovog jela jest da prethodno kuhane rezance trebate dobro popržiti u woku ili većoj tavi. Ovaj način pripreme tjestenine ili riže naziva se ''stir fry'' i vrlo je česta i popularna metoda u kineskoj kuhinji.

Sastojci:

150 g kineskih rezanaca ili tankih špageta

300 g pilećih prsa očišćenih od kosti

malo prženog sezamovog ulja

2 žlice soja umaka

1 žličica mješavine azijskih začina (ukoliko nemate mješavinu, možete kombinirati cimet, anis, đumbir, crni papar i češnjak u prahu)

1 žličica chilli umaka (po ukusu)

1 puna žlica gustina

1 žličica ulja kikirikija

1 crvena paprika, tanko narezana i očišćena

150 g klica graha

1 češnjak, narezan po dužini

Crni papar, svježe mljeveni

Priprema:

1. Kuhajte tjesteninu u kipućoj vodi 2- 3 minute, neka bude al dente. Ocijedite, isperite hladnom vodom i ponovno procijedite. Začinite s malo sezamovog ulja i promiješajte kako se tjestenina ne bi zalijepila.

2. Piletinu narežite na trakice i začinite u zdjeli s malo soja umaka, mješavinom začina i chilli umakom po ukusu. Dobro promiješajte, a zatim pospite gustinom.

3. Zagrijte wok tavu ili duboku tavu i dodajte ulje kikirikija, dodajte piletinu i pržite 3- 4 minute ili dok piletina ne dobije zlatnu boju.

4. Dodajte crvenu papriku i pržite jednu minutu, dodajte klice graha i češnjak te pržite 30 sekundi. Umiješajte kuhanu tjesteninu i začinite soja umakom, uljem sezama i svježe mljevenim crnim paprom.

5. Tjesteninu poslužite odmah.

1f98d5f2912067707d2470a5fe69faf0

30-Minute-Chicken-Chow-Mein-1

Foto: healthynibblesandbist

Izvor: bbc.com 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka