Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 2n
Sutra: 16° 16° 2n
19. rujna 2019.
Korporacijski stav

KONTROVERZNA REKLAMA Neki su uništavali Nikeove tenisice, no korporacija se hvali rastom prodaje

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2018. u 7:50 2018-09-10T07:50:00+02:00

Tvrtka Nike je početkom rujna započela s novom kampanjom i reklamom u kojoj glavnu ulogu ima igrač američkog nogometa.

Jedan od najpopularnijih sportskih brendova, tvrtka sportske odjeće i opreme Nike, unatoč reklami s Colinom Kaepernickom, zabilježila je rast prodaje od 31 posto, javlja Time.

Tvrtka Nike je početkom rujna započela s novom kampanjom i reklamom u kojoj glavnu ulogu ima nepoželjan igrač američkog nogometa.

Kaepernick je prošle godine izazvao val negodovanja diljem SAD-a kada je tijekom intoniranja himne prije utakmice klečao i prosvjedovao protiv rasne nejednakosti. Njegova je reakcija mnoge razbjesnila, smatrajući tako da ne poštuje američku himnu, a svoj komentar na cjelokupnu situaciju dao je i Donald Trump.

Neuspjeli bojkot

Igrač se zamjerio i vodstvu Američkog nogometnog saveza, a nakon emitiranja reklame mnogi su počeli uništavati osobne Nikeove proizvode te najavili da će bojkotirati tvrtku.

Ipak, Nikeova odluka ne samo da se pokazala odličnom reklamom zbog prodaje, već su i vrlo jasno, kao velika korporacija, zauzeli određeni stav prema cjelokupnoj situaciji te tako dali podršku omalovažavanom NFL igraču.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.