Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
23. ožujka 2019.
Astrološke smjernice za travanj

Utjecaj pomrčine Mjeseca 4. travnja najviše će osjetiti oni čije su osobne planete na 14 stupnjeva Ovna ili Vage

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 2. travanj 2015. u 12:17 2015-04-02T12:17:12+02:00

Sredinom mjeseca Vlada, poduzeća i bankovni svijet bit će aktualni i njima će Pluton donijeti velike i duboke promjene, a više informacija o tome možemo očekivati u rujnu

Mjesec travanj koji nam predstoji astrološki će biti više nego zanimljiv jer nas očekuju potpuna pomrčina Mjeseca, Jupiter kreće direktno dok Pluton postaje retrogradan i to na kritičnom stupnju, a onda još i Super Mjesec 18. travnja. Astrološke smjernice koje služe da iskoristimo povoljne tranzite (trenutno kretanje planeta) i ublažimo nepovoljne tranzite, odnedavno možete pratiti na web stranici Astroring i putem facebooka.

- Oni koji znaju nešto više o astrologiji mogu uzeti svoju natalnu kartu i pogledati da li neka tranzitna planeta radi aspekt s natalnom planetom. Tada možemo reći da će ta tranzitna planeta aktivirati natalnu planetu  i pokrenuti događaj kod pojedinca. Tranzite ili trenutno kretanje planeta uvijek moramo gledati kao nešto što nam kuca na vrata.  Pitanje je hoćemo li otvoriti ta vrata i jesmo li spremni na promjene i nove lekcije, kaže astrologinja Dunja Fućak.

Promjene na financijskom polju

Od 1. do 11. travnja Mars i Venera su u znaku Bika i oni će unijeti više strasti u naše živote. Najviše će to osjetiti zemljani znaci (Bik, Jarac i Djevica). Osim uživanja možemo u ovom razdoblju očekivati i stabilniju i sigurniju zaradu.

Prilika za dokazivanje i uspjeh po pitanju posla pruža se  2. travnja. Ako ste već bili na razgovoru za posao ili očekujete da vam bude prihvaćen neki projekt ili posao, današnji dan vam može donijeti pozitivne vijesti.

Pomrčina Mjeseca i pun Mjesec na 14 stupnjeva Vage oko 4. travnja ukazuje na događaje koji utječu na mnoge ljude odjednom. Postoji potencijal za početak nečeg novog i ovo je kritično vrijeme razvoja. Utjecaj pomrčine će se osjetiti u sljedećih šest mjeseci. Najviše ćemo osjetiti ovu pomrčinu ako imamo osobne planete na 14 stupnjeva Ovna/Vage i ako u svom natalnom horoskopu imamo naglašene kardinalne znakove. Budući će ova pomrčina biti vidljiva u Sjevernoj Americi, Australiji, Aziji ne bi trebala imati veliki utjecaj na naše područje. U kojoj natalnoj kući nam pada ova pomrčina Mjeseca, to područje života će nam biti aktualno u sljedećih šest mjeseci.

Već 5. travnja imamo užurbanog Merkura na 9 stupnjeva Ovna u opoziciji sa sjevernim Mjesečevim čvorom na 9 stupnjeva Vage. Konjukcija Merkura i južnog Mjesečevog čvora donosi mogućnost da promijenimo način razmišljanja i da se više ne okrećemo za prošlošću.

Isto tako 5. travnja Sunce je na 15 stupnjeva Ovna u kvadratu s Plutonom na 15 stupnjeva Jarca, što znači nasilno ponašanje,  potreba da se stvari nametnu, da se pokaže snaga, moć. Ovo su sve kritični stupnjevi i zato će biti vrlo intezivni,  fanatični, pa čak i destruktivni. Veliko nezadovoljstvo.

Ako ste rođeni 5., 6. travnja bilo koje godine, možete očekivati po solarnom horoskopu sretan slijed događaja tijekom ovih godinu dana. Prihvatimo promjene koji bi nam mogle otvoriti neka nova vrata i donijeti nove mogućnosti.

Oko 6. travnja Sunce i Uran su u konjukciji na 16 stupnjeva Ovna. Ovo je aspekt slobode i oslobađanja, novih planova.  Ovaj aspekt može donijeti i nove vijesti koje bi mogle podići svijest.

Oko 7., 8. travnja Merkur je na 15 stupnjeva Ovna u konjukciji s Uranom i Plutonom u kvadratu na 15 stupnjeva Jarca. Ovi aspekti donose nametanje svojih stavova i uvjerenja drugim ljudima. Bit će puno komunikacije, ali i nervoze. Ova kombinacija aspekata nije dobra za poslovnu astrologiju i financije jer donosi nagle preokrete i promjene planova.

Nakon četiri mjeseca, 8. travnja, Jupiter s 12 stupnjeva Lava kreće direktno. Pozitivno raspoloženje i optimizam ponovo se vraća za vatrene znakove. Inače stacionirani  Jupiter sklon je pretjerivanju, a 12 stupnjeva Lava govori o ekspanziji, širenju.

Sunce i Merkur na 19 stupnjeva Ovna dolaze u konjukciju oko 9., 10. travnja. Ovo nije dobar dan za pregovore, a aktivnosti koje budemo taj dan radili mogu biti neuspješne.

Škola astrologije

Svizainteresirani za školu astrologije koja počinje u travnju, te ćese pod vodstvom astrologinje Dunje Fućak održavati u udruzi Auris,Kružna 8/3, u centru Rijeke mogu se dodatno informirati i prijavitiza pohađanje satova na e-mail astroring@gmail.com ili na brojtelefona 091/27-27-283. Isti kontakt vrijedi i za konzultacije,uključujući one poslovne.

Venera ulazi u znak Blizanca 11. travnja i ona u ovom znaku donosi razigranost, uživanje i druženje bez obaveza. Tada će Venera, planet ljubavi, biti jako pričljiva, promjenjiva i imat će čestu potrebu za kratkim putovanjima. Puno će se pričati o ljubavi, često će se putovati zbog ljubavi.

Merkur 14. travnja ulazi u znak Bika i u ovom razdoblju puno će se razmišljati o novcu što može dovesti do zabrinutosti. Merkur u Biku neće imati puno toga za reći, a ako bude i govorio, govorit će o financijama ili o nekretninama. Također tada Merkur ima potrebu da informaciju koju ima više puta provjeri i trebat će mu vremena da je prihvati.

Venera u Blizancima 15. travnja  je na 4 stupnja  u opoziciji sa Saturnom u Strijelcu. Na 4 stupnju donosi financijske blokade, prepreke, manjak novca. Na ljubavnom planu može donijeti odvajanje od voljene osobe.

Pluton donosi promjene

Pluton 17. travnja okreće retrogradno na 15 stupnjeva Jarca. Veliki dio travnja bit će obilježen ovim intenzivnim, “kritičnim“ stupnjem, koji predstavlja vrlo jaku vezanost za prošlost i konzervativne principe. Vlada, poduzeća i bankovni svijet bit će aktualni  i njima će Pluton donijeti velike i duboke promjene, a informacije o tome možemo očekivati kada Pluton ponovno krene direktno, 26. rujna ove godine.

Mladi Mjesec bit će 18. travnja na 28 stupnjeva Ovna, zatim Mars na 12 stupnjeva u kvadratu s Jupiterom na 12 stupnjeva Lava. Mladi Mjesec donosi novu energiju, a kvadrat Mars/Jupiter  je naglašen jer je Mars u Biku slab, a Jupiter stacioniran jak. Ovo može donijeti velike prosvjede, sukobe.

Venera na 9 stupnjeva Blizanca u kvadratu s Neptunom na 9 stupnjeva Riba oko 19. travnja govori da na vidjelo mogu izaći tajne ljubavi ili seksualne afere.

Sunce  20. travnja  ulazi u stabilnog i fizičkog Bika.

Merkur će na 12 stupnjeva Bika u kvadratu s Jupiterom na 12 stupnjeva Lava biti 21. travnja i tada treba pripaziti na neodgovorno ponašanje i ne donositi odluke jer mogu biti pogrešne.

Merkur i Mars u konjukciji na 16 stupnjeva Bika 22. i 23. travnja donose nestrpljivost i ratobornu komunikaciju. 

Petak, 24. travnja donosi pozitivne osjećaje i umjetničke inspiracije.

Oko 26. travnja može doći do poboljšanja u domu ili potrebe za promjenom mjesta, a 28. travanj  može biti dosta konfuzan dan, ali komunikacija će biti jako dobra.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown