Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
Astro kutak

Horoskopski znakovi: Tko je pasivan, tko aktivan i što to ustvari znači?

Aktivnim tipovima smatramo Lava, Strijelca, Ovna, Blizance, Vagu i Vodenjaka
Aktivnim tipovima smatramo Lava, Strijelca, Ovna, Blizance, Vagu i Vodenjaka
Autor:
Objavljeno: 9. kolovoz 2011. u 8:19 2011-08-09T08:19:00+02:00

Talenti vodenih znakova su melodija, ritam, a zemaljskih rad, sport i druge aktivnosti koje traže ponavljanja i usavršavanje precizne rutine. Vatreni i zračni znaci su pokretači akcije i ne treba im vanjski poticaj, pa se i jedni i drugi prepoznaju po nemiru

Kad se govori o horoskopskim znakovima možemo reći da su pasivni tipovi tri zemljana znaka: Bik, Djevica i Jarac; nositelji odgovornosti i tri vodena znaka; Rak, Škorpion i Ribe, podržavajući znaci emocionalnog pripadanja.
Odgovornost prema novcu, prema radu i materijalnim vrijednostima i vrijednostima uopće, te odgovornost prema cilju rada i načinu rada određuju zemljani znaci i polja koja im pripadaju po redoslijedu (2., 6., 10.,), pa je svaki izostanak tih vrijednosti i sposobnosti ujedno manjak planeta ili drugih tijela u tim znacima i njihovim poljima.
Poznajete li osobe koje imaju višak ovih osobina, najvjerojatnije imaju naglašene i razvijene sposobnosti ovog tipa. Ako netko ima naglašene potrebe ovog tipa, ali nema razvijene metode kako da ih postigne, to je znak da je potencijal još neiskorišten. Ako nam manjka ovih osobina onda se radi osobne ravnoteže moramo potruditi razviti ih, kako tuđe vrijednosti ne bi doživljavali kao mane.
Vodeni znaci daju osjećaj vezanosti kroz obitelj, nagone, seksualnost, suosjećanje i emocionalno pripadanje. Ljudi koji imaju višak ovih osobina oplemenjuju nas ovim vrijednostima. Vodena polja (4., 8., 12.,) daju nam vještine i talente temeljene na emociji, a zemaljska polja i znaci daju vještine i sposobnosti temeljene na ponavljanju, metodici.
Talenti vodenih znakova su melodija, ritam, a zemaljskih rad, sport i druge aktivnosti koje traže ponavljanja i usavršavanje precizne rutine. Svi ovi znaci ne reagiraju samostalno, već traže poticaj sa strane, pa ih smatramo – reaktivnima. Vanjski poticaj daju motiv, pa ovi znaci ne aktiviraju vlastite želje dok ih drugi ne prikažu. Zovu se još i ženski ili negativni. Pojam negativni treba više shvatiti u fizikalnom smislu »re-akcije«, a nipošto u smislu »loše«, kako sugeriraju zastarjeli crno-bijeli svjetonazori.

Aktivnim tipovima smatramo vatrene horoskopske znakove: Lav, Strijelac i Ovan, dinamični incijatori akcije i zračni: Blizanci, Vaga i Vodenjak, kreatori komunikacijskih razmjena.
Vatreni znaci svjesniji su od drugih znakova svoje unutarnje pokretačke energije i stalno imaju potrebu za inicijativom, pa najčešće manifestiraju svoje ciljeve i prenose ih na druge. Potreba za postojanjem individualnosti, potreba za igrom i stvaranjem, te potreba za rastom i nadgradnjom ne dopušta im da se ikada zaustave.
Pripadajuća polja su im 1. (ja), 5. (igra) i 9. polje (aktivni duh), a izraz su neposredne sposobnosti dinamičnog izražavanja ličnosti.
Ako netko ima razvijene potrebe ovog tipa, a nema razvijene metode kako ih doseći, potrebno je poraditi na osvještavanju prava na vlastito »ja« i vlastite želje koje su motivacija za življenje. Povećana vitalnost je automatska posljedica, baš kao i veća životnost. Ako su prenaglašeni kod neke osobe, moraju se funkcionalno i konstruktivno naučiti izraziti, nikako suzbiti, primjerice odgojem takve strukture ličnosti.
Zračni znaci daju sposobnost komunikacije s novim ljudima, vještine dijaloških odnosa, sposobnost prenošenja informacije na intelektualnoj razini bez uključivanja emocija, te sposobnost i dar socijalizacije u široj sredini. Naglašene osobine ovog tipa mogu odvesti osobu dalje od emocionalne nutrine ili podariti iznimne intelektualne potencijale i talente, te povećati toleranciju kroz manje osobnu komunikaciju.
Polja koja im pripadaju su 3. (komunikacija), 7. (odnosi ja – ti), te 11. polje (prijateljstva i udruživanja).
Povećane potrebe za zračnim elementom koje primijetimo kod drugih osoba mogu se izraziti lakše kroz socijalizaciju kojom se uče potrebne vještine, a manjak potreba za širim društvenim relacijama često je indikator manje integriranih zračnih znakova i polja u nekoj osobi.

Vatreni i zračni znaci aktivna su polovica zodijaka, sami su inicijativni i ne treba im vanjski poticaj, pa se i jedni i drugi prepoznaju po nemiru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka