Raw food

Zašto se mučiti s kuhanjem? Kušajte sirove »špagete« od tikvica i mrkve s tunom

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Mrkve i tikvice mogu se jesti sirove pa zašto ih ne bi probali u kombinaciji sa cherry rajčicama i tunom?



Sirova hrana popularna je i u Hrvatskoj i u svakom boljem supermarketu moguće je kupiti spravicu za spiralno rezanje povrća. Ako ju nemate isto možete pripremiti ovaj recept. Trebaju vam samo daska i dobar nož za rezanje povrća.


Sastojci za 4 osobe: 150 g tune iz konzerve, 200 g mrkve, 200 g tikvica, 140 g cherry rajčica, 20 g maslinova ulja, solPriprema: Mrkvu oguliti i pomoću noža za guljenje krumpira rezati tanke trake. Položiti nekoliko traka jednu na drugu i rezati trakice. Isto napraviti i s tikvicama. Ako imate spiralizator (spravicu za spiralno rezanje povrća) ubrzat ćete cijeli ovaj postupak.

Mrkvu i tikvice narezane na trake staviti u posudu, dodati cherry rajčice narezane na četvrtine, tunu ocijeđenu od ulja, posoliti i začiniti maslinovim uljem. Poslužiti odmah. Ovo jelo u hladnjaku možete čuvati tek jedan dan. Ako želite možete dodati otkoštene crne masline i mozzarellu narezanu na kockice.