Spas u zadnji čas

Zalogaji kojima nećete odoljeti: Slani muffini bez jaja

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Jednom kad svladate recept možete se poigrati sa sastojcima. Umjesto kobasice koristite šunku, pancetu ili pršut, a moguća je i vege verzija



Dolaze vam prijatelje, želite im poslužiti nešto slano, a vaš je hladnjak ne nudi veliki izbor namirnica, a što je najgore nemate – jaja. Za ovaj recept koji predlažemo ona vam nisu niti potrebna. Priprema je brza, a sastojke možete prilagoditi onome što se trenutno nalazi u vašem hladnjaku.


Sastojci za 12 komada: 250 g brašna, 300 g mlijeka, 200 g suhe kobasice ili kulena, 120 g naribanog parmezana, 150 g mekog kozjeg sira, 120 g suncokretova ulja, 15 g praška za pecivo, svježi ružmarin, origano, sol


Priprema: Nasjeckati ružmarin i pomiješati s malo origana i soli. Kobasicu nasjeckati na kockice. U posudi pomiješati brašno s praškom za pecivo, dodati naribani parmezan, začinsko bilje, a zatim neprestano miješajući postepeno dodati mješavinu mlijeka i ulja. Na kraju umiješati kobasicu i svježi kozji sir.


Namašćene kalupe za muffine puniti smjesom (pustite 1 centimetar od ruba) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata. Muffine možete čuvati do dva dana na sobnoj temperaturi. Jednom kad svladate recept možete se poigrati sa sastojcima. Umjesto kobasice koristite šunku, pancetu ili pršut, a ako radije birate vege jela umjesto mesa koristite crne masline, kapare ili sušene rajčice. Kozji sir možete zamijeniti jednakom količinom bilo kojeg kremastog sira.