Brzo i fino

Za ovaj recept trebaju vam tri sastojka i 20 minuta vašeg vremena

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Tjestenina, ricotta i bosiljak, glavni su sastojci ovog ukusnog i laganog jela



Nemate baš previše vremena, a jede vam se nešto lagano i ukusno? Današnji prijedlog ručak je od samo nekoliko sastojaka i što je najvažnije gotov je za dvadeset minuta. Riječ je o tjestenini s ricottom i bosiljkom.


Sastojci za dvije osobe:250 g tjestenine (fettuccine, tagliatelle, bavette)200 g sira ricotta15 g bosiljka20 g badema u listićimamaslinovo ulje, sol Priprema: Zakuhati vodu. Tjesteninu kuhati u zasoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha bosiljak nasjeckati, a listiće badema tostirati. U zagrijanu posudu staviti ricottu i kacijol vode u kojoj se kuhala tjestenina. Tjesteninu vaditi direktno iz posude u kojoj se kuhala i  dobro promiješati s umakom od ricotte. Dodati bosiljak i većinu badema. Po potrebi doliti još vode od kuhanja. Na kraju začiniti maslinovim uljem. Tjesteninu poslužiti odmah, a po površini ukrasiti listićima badema i bosiljkom. Ljubitelji jačih okusa mogu dodati još malo parmezana.