Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 4
Sutra: 22° 22° 4
22. rujna 2018.
Brzo i fino

Za ovaj recept trebaju vam tri sastojka i 20 minuta vašeg vremena

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 14. rujan 2018. u 8:00 2018-09-14T08:00:00+02:00

Tjestenina, ricotta i bosiljak, glavni su sastojci ovog ukusnog i laganog jela

Nemate baš previše vremena, a jede vam se nešto lagano i ukusno? Današnji prijedlog ručak je od samo nekoliko sastojaka i što je najvažnije gotov je za dvadeset minuta. Riječ je o tjestenini s ricottom i bosiljkom.

Sastojci za dvije osobe:
250 g tjestenine (fettuccine, tagliatelle, bavette)
200 g sira ricotta
15 g bosiljka
20 g badema u listićima
maslinovo ulje, sol

Priprema: Zakuhati vodu. Tjesteninu kuhati u zasoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha bosiljak nasjeckati, a listiće badema tostirati.
U zagrijanu posudu staviti ricottu i kacijol vode u kojoj se kuhala tjestenina. Tjesteninu vaditi direktno iz posude u kojoj se kuhala i  dobro promiješati s umakom od ricotte. Dodati bosiljak i većinu badema. Po potrebi doliti još vode od kuhanja. Na kraju začiniti maslinovim uljem.
Tjesteninu poslužiti odmah, a po površini ukrasiti listićima badema i bosiljkom. Ljubitelji jačih okusa mogu dodati još malo parmezana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila
Zima s pet zvjezdica uz BMW i MINI vozila

Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila