Cheesecake

Vrhunski desert ukusne kremaste teksture: Mini cheesecake sa šumskim voćem

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Gastronomski užitak luksuzne teksture i rapsodije okusa. 



Navikli smo na mnoštvo recepata za cheesecake koji nas iznova oduševljaju. Jedinstven okus i preljev po želji, garancija su odličnog deserta. Zato su nas oduševile i ove minijaturne verzije omiljene slastice s s bloga Elmundoeats. Kremasta tekstura, fina krema i hrskava korica, garancija su gastronomskog užitka ovog hladnog deserta. Da vam bude jednostavnije, bazu za cheesecake možete napraviti i u kalupima za muffine.


Sastojci


Baza


  • 150 grama keksa (mogu biti graham ili Petit Beurre keksi)


  • 60 grama topljenog maslaca


Krema


  • 300 grama kremastog sira


  • 100 grama šećera


  • 2 jaja


  • 1 čajna žličica vanilijinog ekstrakta


  • 1 čajna žličica limunovog soka


  • 15 grama brašna


  • 185 grama vrhnja


Preljevi po želji


  • marmelada od jagoda


  • šumsko voće po izboru


Priprema


The Base


Smiksajte keksiće u jednoličnu smjesu i zatim dodajte topljeni maslac. Sve zajedno dobro smiksajte. Smjesu podijelite u 12 kalupa za muffine i lagano pritisnite žlicom da vam bude ravno i jednako. Kalupi za muffine mogu biti silikonski, papirnati ili klasični lim za pečenje s utorima za oblikovanje muffina.


Pomoću miksera smiksajte sir dok ne postane kremast. Postepeno dodavajte šećer, a zatim jedno po jedno jaje dok se sve dobro ne sjedini. Zatim dodajte ekstrakt vanilije, limunov sok i brašno pa miksajte dok se smjesa ne ujednači. Tek na kraju umutite vrhnje.




Odvojite ovo punjenje u pripremljene kalupe za muffine (možete koristiti i žlicu za vađenje sladoleda). Lagano protresite da vam površina bude ravna i glatka. 


Pecite u zagrijanoj pećnici (160ºC) petnaest minuta ili sve dok se, nakon što lagano zatresete lim za pečenje, cheesecake malo ne “pomrda”. 


Iako bi odmah probali kakvog je okusa, slasticu je potrebno staviti u hladnjak preko noći. Okus se tijekom tih sati dodatno promijeni i postane puno luksuzniji. Nakon što odolite iskušenju preko noći, ujutro vam želimo dobar tek.