Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
22. listopada 2018.
Jesenski snack

foto Volite masline? Zašto ih ne bi pokušali pohati?

Foto Instagram archies_acres
Foto Instagram archies_acres
Autor:
Objavljeno: 10. listopad 2018. u 11:24 2018-10-10T11:24:00+02:00

Masline ocijediti na papiru i poslužiti tople uz tartar umak

Zelene masline punjene paprikom mogu biti odličan samostalni snack, a ako ih ubacite u tijesto i pržite u dubokom ulju dobit ćete zanimljivu grickalicu kojom možete iznenaditi nenadane goste. Umjesto punjenih maslina možete koristiti i obične, ali ih ne zaboravite otkoštiti.

Sastojci:
2 teglice punjenih zelenih maslina
200 g ribanog sira
2,5 dcl pive
4 jaja
sol, papar
2 žlice brašna
1 žlica sode bikarbone
ulje za prženje

Priprema: Razdvojiti žutanjke od bjelanjaka. U posudi promiješati sir, žutanjke, brašno, sodu bikarbonu i papar. Kada smjesa postane glatka u nju lagano umoješati pivu. Napraviti snijeg od bjelanjaka i pažljivo umiješati u smjesu.

Tijesto ostaviti da stoji sat vremena u hladnjaku.

Masline ocijediti, osušiti i umiješati u tijesto. Vaditi žlicom i pržiti u vrućem ulju.
Vaditi šupljom žlicom, ocijediti na papiru i poslužiti tople uz tartar umak.

*recept uz dozvolu autorice Božene Regvart Muić preuzet iz kuharice Puntarske masline na tanjuru

Foto Instagram

Foto Instagram

Foto  travelinwino, lazzari_portland

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka