Jednostavno

Volimo zeleno: Salata s bobom i rukolom

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Ovu salatu možete aromatizirati bosiljkom, mentom ili timjanom



Mladi bob može se jesti s opnom, dok je istu sa starije namirnice potrebno ukloniti. Ova jednostavna salata može biti poslužena samostalno ili kao prilog mesu.


Sastojci za 4 osobe: 2 kg neočišćenog boba, 40 g tvrdog ovčjeg sira, 150 g rukole, 20 g balzamičnog octa, sol, papar, 40 g maslinova ulja, korica nešpricanog limuna


Priprema: Za početak očistite bob. Mahune sačuvajte jer se također mogu pripremiti za jelo. Zatim svakoj »sjemenki« uklonite opnu. Zakuhajte vodu, dodajte sol i skuhajte bob. Bit će potrebno tek 4 minute. Ne želite da se bob raskuha, već da ostane »al dente«. Nakon isteka vremena bob ocijedite i stavite ispod mlaza hladne vode kako bi zadržao boju. Rukolu također očistite.




Od ulja, balzamičnog octa, soli i papra napravite umak. U posudi pomiješati bob i rukolu, začiniti umakom i koricom limuna, a pomoću gulilice za krumpir sir tanko narežite i poslažite povrh salate. Poslužite.


Ovu salatu možete aromatizirati bosiljkom, mentom ili timjanom.