Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
21. studenoga 2018.
Jednostavno

Volimo zeleno: Salata s bobom i rukolom

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 21. travanj 2018. u 9:05 2018-04-21T09:05:02+02:00

Ovu salatu možete aromatizirati bosiljkom, mentom ili timjanom

Mladi bob može se jesti s opnom, dok je istu sa starije namirnice potrebno ukloniti. Ova jednostavna salata može biti poslužena samostalno ili kao prilog mesu.

Sastojci za 4 osobe: 2 kg neočišćenog boba, 40 g tvrdog ovčjeg sira, 150 g rukole, 20 g balzamičnog octa, sol, papar, 40 g maslinova ulja, korica nešpricanog limuna

Priprema: Za početak očistite bob. Mahune sačuvajte jer se također mogu pripremiti za jelo. Zatim svakoj »sjemenki« uklonite opnu. Zakuhajte vodu, dodajte sol i skuhajte bob. Bit će potrebno tek 4 minute. Ne želite da se bob raskuha, već da ostane »al dente«. Nakon isteka vremena bob ocijedite i stavite ispod mlaza hladne vode kako bi zadržao boju. Rukolu također očistite.

Od ulja, balzamičnog octa, soli i papra napravite umak. U posudi pomiješati bob i rukolu, začiniti umakom i koricom limuna, a pomoću gulilice za krumpir sir tanko narežite i poslažite povrh salate. Poslužite.

Ovu salatu možete aromatizirati bosiljkom, mentom ili timjanom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka