POVRTNA TORTA

Vizualno atraktivna i savršena za kućne zabave ili piknik

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Povrće slažite u krug, od ruba prema sredini, baš kao što je na fotografiji



Ova torta vizualno je jako atraktivna i oduševit će svakoga kome ju poslužite. Savršena je za kućne zabave i piknik na otvorenom


Sastojci za 8 osoba, za kalup od 22 cm:  1 pakiranje lisnatog tijesta, 350 g tikvica, 350 g mrkve, sol, maslinovo ulje,Za umak bešamel: 300 ml mlijeka, 25 g brašna, 25 g maslaca, muškatni oraščić, 40 g parmezana, 2 jaja, solPriprema: Prvo valja napraviti umak bešamel. Zagrijati mlijeko s prstohvatom muškatnog oraščića. Otopiti maslac, dodati brašno i kada postane zlatno-žuto podliti mlijekom neprestano miješajući. Posoliti i kada je dovoljno gusto maknuti s vatre i pustiti da se hladi. Kada je bešamel postao sobne temperature umiješati smjesu od jaja i parmezana. Tijesto razvaljati i njime obložiti kalup te do punjenja držati u hladnjaku. Tikvice oprati, a mrkvu oguliti. Po dužini narezati na tanke ploške. Po površini torte rasporediti bešamel i krenuti sa slaganjem povrća. Povrće slažite u krug, od ruba prema sredini, baš kao što je na fotografiji. Prije nego tortu ubacite u pećnicu, malo ju posolite i pokapajte maslinovim uljem. Peći 50 do 60 minuta na 180 stupnjeva.