Foto: iStock
Puna okusa i čokolade, dupli kruh od banane pripada skupini slastica koje rado pripremamo vikendom. Vrlo je jednostavne pripreme i bogato je ispunjena čokoladom. Ova verzija recepta stiže s The Loopy Whiska i oduševit će vas okusom i mirisom.
Sastojci
3 čajne žlice limunovog soka
140 g otopljenog maslaca
75 g šećera u prahu
75 g light brown sugar
60 g vrhnja ili jogurta
2 jaja
2 čajne žličice ekstrakta od vanilije
225 g bezglutenskog brašna
45 g kakao praha
50 g brašna od lješnjaka
vršak čajne žličice ksantan gume (koristi se kao prirodni zgušnjivač i stabilizator)
1,5 čajna žličica sode bikarbone
3/4 čajne žličice praška za pečenje
prstohvat soli
90 – 175 g čokoladnih mrvica
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 ºC i stavite papir za pečenje. Banane pomiješajte sa sokom od limuna i ostavite po strani.
Zajedno pomiješajte otopljeni maslac i šećer. Zatim dodajte vrhnje ili jogurt, jaje i ekstrakt vanilije te miksajte dok se sve lijepo ne stopi.
U sastojke dodajte brašno, kakao, prašak za pečenje, sodu bikarbonu i sol. Miješajte dok ne postane glatko i bez mrvica brašna.
Dodajte većinu čokolade u smjesu za kruh i miksajte dok se ne ujednači.
Stavite sve u lim za pečenje na papir i dodajte čokoladne mrvice.
Pecite oko jedan sat ili dok se smjesa dobro ne podigne i čačkalica kojom probavate je li pečeno, ne izađe čista.
Kada se ispeče, ostavite da se malo ohladi, do deset minuta.
Dodatno možete koristiti čokoladu koju ćete rastopiti i zatim napraviti preljev za kruh, a prilikom serviranja poslužite uz primjerice, čokoladno jaje.
Dobar tek!